#The Elder Scrolls Online kommer inte att se ut som #Skyrim – eftersom det är omöjligt. Det går helt enkelt inte att få till sådan grafik i en så storslagen värld, enligt utvecklaren #Zenimax Online. Man har istället valt en stil som gör att spelet "ser bra och intressant ut".

– Enligt min åsikt har mmo:s inte nått dithän med den grafiska tekniken för att kunna erbjuda fotorealism. Vi kan inte göra det, menar spelets art director Jared Carr.

Målsättningen är att 200 karaktärer ska kunna delta i de största striderna. Detta blir en grafisk bromskloss vad gäller texturer och polygoner. Och kritiken mot Elder Scrolls Online har heller inte varit nådig, både för hur det ser ut och på grund av spelmekaniken. Zenimax Online hävdar å sina att ett mmo måste ha en annorlunda design än andra delar i rollspelsserien.

– Det viktiga för oss är att det känns skapat för hand. Vi går in och placerar allt gräs, vartenda träd för hand. Därför får vi vårt unika utseende och känsla. Det är ju också vad Elder Scrolls-spelen är kända för, särskilt de senare; den handgjorda stilen och känslan. Vårt spel är inget undantag.

Zenimax Online säger, inte helt blygsamt, att de vill förena känslorna i #Morrowind, #Oblivion och Skyrim. Tror du att de lyckas?

Källa: Gameinformer