Alla älskar listor, inklusive vi på FZ. Sammanställningar av vem som är bäst på vad är förstås alltid subjektiva, men debatten kring tyckandet brukar vara duktigt intressant. När Ekonominyheterna i förrgår listade 24 hjältar i den svenska spelbranschen hamnade vår ärrade chefredaktör @John på plats 23. Diskussionen drog genast igång om vad som är fel, vem som fått för hög placering och vilka som saknas. Men - hur ser den rätta listan ut? Vi ställde bossen mot väggen med fem stenhårda skjutjärnsfrågor.

- Hur känns det, John?

- Varken PC Gamer eller Super Play fick med någon, hur tror du det känns? Helt fantastiskt, förstås.

- Tycker du listan speglar det faktiska klimatet? Ska någon bort?

- Jag ser inte hur en lista över Sveriges spelhjältar kan vara komplett utan #Max Payne. Fast han är ju egentligen finsk, så jag säger #Riddick. Han är urtypen för en svensk spelhjälte från Uppsala. Jag har hört rykten om att Jens Alex inte vet vad som händer om man skriver kommandot "fov 120" i #QuakeWorld, det är ju skandalöst. Bort också med dagstidningarnas representanter, Annika Waern från Sics och Annika Olofdotter Bergström från Supermarit.

- Vilka är i ditt tycke landets största spelhjältar?

- Det övergår mitt förstånd hur ingen av Sveriges stora speltidningsmagasin har representanter med. Det är förstås väldigt lustigt (se ovan), men samtidigt har PC Gamer, Super Play och Level stort inflytande. Och hur kan man glömma en gigant och journalistisk grundval som Hype.se?

- Tidningen InternetWorld listar varje vår landets 100 mäktigaste sajter. Förra året fick FZ inte vara med. Hur tror du det går i år?

- Jag hoppas att InternetWorld är storsinta nog att se bortom det faktum att Hjemmet Mortensen, som äger och driver FZ, är IDG:s stora konkurrent på många fronter och erkänner det faktum att vi är bättre än deras spelportal Loading.se. Jag hade hellre kallat Loading för "forum", men "spelportal" sägs vara mer politiskt korrekt nuförtiden.

- Till sist: vilken placering kniper du på denna lista nästa år?

- Nästa år är jag inte med, då har Jack Thompson fått plats 1-24.