– Vi ser ingen anledning till varför rollspel ska se sämre ut än shooters. Faktum är att de ska se bättre ut, säger Marcin Iwinski, en av #Cd Projekt -grundarna, i en intervju med Venturebeat.

Polska Cd Projekt har utvecklat båda Witcher-spelen och är högaktuella med scifi-rollspelet #Cyberpunk. Nu gör de sig redo att utmana de snyggaste AAA-spelen.

– Storyn är alltid grejen, för det är den som får dig att fortsätta spela. Men nu för tiden – och särskilt i nästa generation när du har nya konsoler och nya hdtv-apparater – kommer du vilja ha så mycket grannlåt som möjligt även i den grafiska biten, och vi vill leverera där också.

Iwinski tror att hans företag satt en ny standard för berättarteknik i rollspel, bland annat i hur kompromisslösa de är med storyn, karaktärerna och världen.

– Vi ser verkligen fram emot nya idéer i hur vi ska berätta en historia och involvera spelaren. Jag tycker att vi har tagit till oss vad både kritikerna och fansen har sagt. Jag tror att vi kommer leverera något helt nytt.