Under årets E3 debuterade #Epic sin nya spelmotor Unreal Engine 4 med dunder och brak. Några som (otippat nog) inte var lika imponerade som många andra är Cryengine 3-tillverkarna #Crytek, som hävdar att det Epic gör med Unreal Engine 4 var saker de gjorde för redan tre år sedan.

– Det enda jag kan säga är att Cryengine 3 redan existerar med samma kvalitet som Unreal Engine 4. Den har redan funnits i tre år nu. Du kan gå tillbaka tre år till GDC-filmerna. Vad vi visade upp där är mer eller mindre vad Unreal Engine 4 visar upp nu. Och vad många andra gör just nu också, säger Crytek-chefen Cevat Yerli.

– Vi har sagt att Cryengine 3 är next-gen-redo sedan tre år tillbaka. Vi står fast vid det. Om jag tittar på vad folk kallar next-gen-teknologi nu så är det vad vi fick se för tre år sedan. Vi hade redan massiva partikelsystem, vi hade redan GPU-rendering, allt det här. Deferred shading. Vi hade tesselation redan sedan vi skeppade Crysis 2. Vi hade redan DX11. Vi snackade bara inte upp det som teknikdemonstrationer, vi har spel som skeppats och som klarar av det.

Cryengine 3 eller Unreal Engine 4 – vilken spelmotor tror du är framtiden?

Bilden kommer från Cryengine 3-titeln Crysis 2.