#The Elder Scrolls V: Skyrim har redan fått ut sitt första DLC – Dawnguard – till engelskspråkiga Xbox 360-användare. #Bethesda Softworks kommer troligtvis utveckla och ge ut mer i framtiden, men i en intervju med lead artist Matt Carofano röjs att de ännu inte fastställt i vilken riktning de ämnar vandra.

– Just nu är vi fullständigt fokuserade på Dawnguard. Alla arbetar med det. När det väl är ute ser vi hur det går och ser vad som kan hända längre fram i tiden, säger Carofano i en intervju till bloggaren Marc DeSanto.

Målet med tillägget var att fylla i ett tomrum de funnit under utvecklingen uppger Carofano, då vampyrerna var något de i princip utelämnat i basspelet.

I Dawnguard erbjuds upp till 20 timmar gameplay, och Carofano menar på att det i princip blir som en utvecklad uppdragslinje för en fraktion.

– Om du väljer att hjälpa vampyrerna kan du avsluta solens tyranni -- du vet, blockera solen -- så att de kan komma ut på nätterna ännu kraftfullare. Alternativt så kan du gå med i Dawnguard och bli en vampyrjägare. Du kan bygga upp en vampyrjägarbas samtidigt som du rekryterar fler medlemmar, bygga armborst och till och med få ett grotttroll att följa med i din kamp mot vampyrerna.

Tillägget finns som sagt redan ut till Xbox 360, och väntas ut i slutet av juli till Windows och Playstation 3 efter att tidsexklusiviteten sinat.