Onlinerollspelet #Eve Online har ett väldigt fritt upplägg med enormt mycket frihet för spelarna, och trots att bråkstakarna i Goonswarm-alliansen och dess ledare Mittani just förklarat krig mot i stort sett alla som står i deras väg så är inte #CCP rädda att deras spelare ska förstöra onlinerollspelet.

– Jag tror inte att vi är rädda för någon, och jag tror inte att det vore en hälsosam relation med våra konsumenter om vi vore rädda. Vi accepterar att spelarna gör konstiga saker, vidtar extrema åtgärder för att vinna och rent allmänt kommer på olika typer av smarta intriger. Goonswarm kommer upp ofta i media, men de är inte de enda som gör såna här saker, säger lead game designer Kristoffer Touborg.

– Det är en avvägning, helt enkelt – du måste acceptera att ifall du låter spelarna vara kreativa så kommer det mesta vara riktigt grymt men kanske inte allt. Det bör inte orsaka rädsla så mycket som fostra en acceptans att vissa saker fungerar och andra inte. Kreativa spelare är en välsignelse, även om de ibland får oss att jobba övertid.

CCP:s senaste uttalande kommer efter att Goonswarm-ledaren Alex "The Mittani" Gianturco förklarat krig på alla som står i vägen för Clusterfuck-koalitionen, som Goonswarm-alliansen tillhör. Goonswarm-alliansen själv består samtidigt av flera separata Goonswarm-guilds, förstås. Kriget kan börja redan den kommande helgen.

– Ingen nåd, ingen vila, inga freeports utan bara brutal erövring. Erövringarna kommer inte sluta förrän hotet mot oss är utraderat, har Mittani sagt i ett tal till sina undersåtar.

Eve Online. SRS BUSINESS.