Det är inte sällan diskussioner kring vad som borde ingå vid köp av fullpristitlar, vad som sedan bör få släppas i DLC-form, och huruvida dessa tillägg ska kosta något. #CD Projekt har rönt stora framgångar med såväl #The Witcher som #The Witcher 2: Assassins of Kings, och tror på en modell där man får sig ett gott rykte genom att erbjuda mer. Första spelet putsades till med gratistillägget #The Witcher: Enhanced Edition vilket gav drivor av gameplay och tillputsning. Ja, utan extra kostnad. Detta ser en av grundarna, Marcin Iwinski, som ett naturligt tillvägagångssätt för dem.

– Ja, vi hade massor av diskussioner när det kommer till The Witcher 1:s Enhanced Edition. Det var lite annorlunda då eftersom vi hade en utgivardeal medan vi nu för tiden har distributionsdeals. När vi hade det där utgivaravtalet gick vi till utgivaren och sa, "Så, vi har den här idén där vi skapar allt det här materialet, allt det nya innehållet, och vi tar inte betalt för det, vi ger det till spelarna gratis. Vad tycker ni om det?". Utgivaren blev helt till sig och sa, "Vänta lite nu! Låt oss kräva 10 dollar! 10 Euro!". Men vi trodde att vi skulle sälja mer om vi gav ut det gratis, säger Marcin Iwinski till Gamasutra.

– Och när vi gav ut det gratis såg vi en försäljningsökning av Enhanced Edition eftersom det helt enkelt skapade good will, och fräschade upp produkten. Du kan alltid göra det från två vinklar och tyvärr ser jag att industrin trendar mot att överutnyttja spelarna, och jag tror att det kommer slå tillbaka mot utgivarna som gör det, och till slut så kommer folk sluta köpa deras saker. Det är helt enkelt inte så saker fungerar.

Vad tror du, kommer hetsen att sälja saker vid sidan av slå tillbaka mot de utgivare som vill ge så lite som möjligt för så mycket som möjligt? För CD Projekt går det verkligen bra, då det senast förra veckan röjdes att spelserien sålt i 4 000 000 exemplar.

Bildtext: I'm bigger, better, stronger, faster, more epic, more legendary. Enhanced... And free! Och jag fanns inte heller med på skivan från början.