GaymerCon, den första spelmässan som riktar sig till homo-, bi- och transsexuella, ska finansieras till viss del av Kickstarter. Och med 23 dagar kvar innan tiden går ut har man redan nått målet – med råge. I nuläget har 36 000 dollar samlats in och målsättningen låg på 25 000.

Mässan kommer inte att hållas förrän i augusti 2013 i San Francisco men redan nu har arrangörerna bokat GLaDOS-rösten från Portal, Ellen McLain (spana in videon undertill), bland andra.

"Gaymer"-mässan skapas eftersom homo-, bi- och transsexuella från alla möjliga bakgrunder också "älskar att nörda sig". Genom att skapa ett community för de här människorna hoppas arrangörerna kunna forma en mer tolerant och säkrare plats för gaming. De menar att tonen på existerande communities kan vara hotfull och att det inte är ovanligt med rasistiska och homofobiska kommentarer.

GaymerCon är, trots sin nisch, öppen för alla. Även "straighta vänner och allierade" är välkomna. Och även utan Kickstarter-insamlingen skulle mässan bli av. Men med de extra slantarna kommer man kunna boka bättre lokaler, fler gäster och annat. Nås 60 000 dollar kommer dessutom en känd hedersgäst bjudas in, men det är oklart vem detta i så fall handlar om.

Tycker du att en mässa för hbt-gamers behövs?