Hej kära läsare. Vi ser att du blockerar annonserna här på FZ och vi skulle vilja veta varför och förklara hur det skadar oss. Och i slutändan dig som läsare.

Våra inkomster är helt och hållet baserade på annonsförsäljning. Minskar intäkterna försämras våra möjligheter att fortsätta att ge er Sveriges bästa spelsajt. Färre intressanta texter, mindre anställd personal, begränsad vidareutveckling av nuvarande och kommande funktioner. Till slut kanske det inte finns nog med resurser kvar att driva FZ överhuvudtaget.

Vad händer när du och andra väljer att inte visa reklam? "Jag klickar ju ändå inte på några banners" är ett vanligt men felaktigt argument, annonsörerna betalar inte för antalet klick utan för antalet visningar. Ju färre totala visningar vi har desto sämre får vi betalt. En gång i tiden drevs FZ mer eller mindre ideellt men idag har vi anställda och kan faktiskt betala alla våra skribenter för deras texter, något som såklart påverkar kvalitén.

Vi förstår att annonser på Internet kan störa din surfupplevelse och därför har vi hårda regler för hur reklam får visas på sajten. De får inte låta eller spela upp videomaterial utan att du aktivt klickar på dem. Från och med nu tillåter vi heller inte så kallade intersticials, de typer av annonser du behöver klicka bort för att komma åt vårt innehåll. Några kampanjer återstår men efter årsskiftet är de helt borta. Även andra annonsformat har städats bort för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Vi är också intresserade av vad du tycker och hänvisar all feedback till denna forumtråd.

Gör ett undantag

Vi gör vårt yttersta för att all reklam som visas är relevant för er läsare. Mindre fiolkonserter i Malmö och mer spel, allt från aktuella släpp eller erbjudanden från populära butiker. Det är ju därför du är här. För att läsa om spel.

Därför ber vi dig att göra ett undantag för oss. Inte för att vi tycker att det är omoraliskt eller oetiskt - utan för att vi behöver ditt stöd för att kunna leverera nyheter, recensioner, och artiklar sju dagar i veckan, 365 dagar om året. För att inte nämna driften av forum, trailers, medlemsbloggar, och bildarkiv.

Vi älskar det vi gör och vi hoppas att det har märkts sedan vi lanserade redan 1996 och att det kommer att märkas i minst lika många år till.

Med vänliga hälsningar

Redaktionen på FZ.se

Joakim Bennet, Tomas Andersson, Carl Johansson-Sundelius, Fredrik Eriksson, nyhetsskribenter, moderatorer och frilansare.

Skicka en rättelse