Nej, #Dice kommer inte göra det möjligt att sätta mer färg på #Battlefield 3, vilket medarbetaren Mikael Kalms lovade häromdagen. Uppenbarligen var han för het på gröten, och i ett nytt foruminlägg tar han tillbaka sitt tidigare löfte. Han förklarar att han efter diskussion med kollegorna kommit fram till att inte låta spelarna färgjustera spelet, detta eftersom Dice vill ha en tydlig visuell profil på sina spel.

Det officiella uttalandet från Dice lyder som följer:

"Som studio är det extremt viktigt för oss på Dice att ge våra spel en unik identitet, inte bara från ett gameplay-perspektiv utan även visuellt. Samtidigt som vi uppskattar att vissa spelare vill ha ett något annorlunda utseende på spelet är vi stolta över Battlefield 3:s visuella identitet och den villl vi inte ändra."

I början av oktober släpptes en mod som lät spelarna ge Battlefield 3 ett mer färgglatt utseende, men inom kort förklarade Dice att den som använder modden riskerar att bli bannad. I fredags lovade Kalms att färgjustering skulle ingå som alternativ i nästa patch, men så blir nu alltså inte fallet.