Röstskådespelaren Jon St. John må för många spelintresserade vara tätt förknippad med spelkaraktären Duke Nukem, vars spel ofta anklagats för att vara överdrivet våldsamma och sexistiska. Men privat gillar han inte alls omotiverat spelvåld och han säger sig vara en motståndare till de liberala amerikanska vapenlagarna.

– Jag gillar inte vapen i allmänhet. Det stör mig att vi har sådan frihet att bära vapen i det här landet. De säger "vapen dödar inte människor, människor dödar människor" – well, nej, jag anser att människor med vapen dödar människor. Jag skulle faktiskt vilja se hårdare vapenlagar i det här landet, säger Jon St. John till Unlimited Hyperbole (via VG247).

– Så angående skjutande och dödande i spel... Hell, jag tycker inte ens om att jaga. Skjuta rådjur och sånt? Om de inte skjuter dem för att överleva och använder varje del av djuret... tanken på att döda bara för att döda stör mig. Jag gillar flyg, racing, bilspel mer än förstapersonsskjutare. Och omotiverat våld, som Grand Theft Auto? Gillar inte den typen av spel alls.

Håller du med Jon St. John om att överdrivet spelvåld inte är något att ha? Anser du att man kan göra skillnad på våld och våld, på vad som är "okej" underhållningsvåld och inte?