Skattesänkningar hit och jobbsatsningar dit – Obama och Romney lovar noll nytt. FZ plockar därför fram sex färgstarka presidentkandidater från spelens värld, och nu vill vi ha din hjälp att rösta fram den bästa.

I dag händer det. Det amerikanska folket väljer president för 57:e gången. Men först måste vi förstås reda ut vem som är spelens rättmätige amerikanska president. FZ presenterar härmed sex kandidater, deras värderingar, styrkor och svagheter. Och nu är det upp till er läsare att rösta!

Hitta din favoritkandidat och gör din röst hörd i omröstningen längst ner på sista sidan.

Kandidat 1: President Ronnie

Bakgrund: President i #Bad Dudes vs Dragon Ninja – en arkadbrawler släppt i slutet av 80-talet.

Värderingar: President Ronnie anser att ninjor är dåliga och hamburgare är bra.

Styrkor: Han anses ha båda fötterna på jorden, vilket attraherar väljare i alla led. Ronnie är nämligen precis som vem som helst – ibland äter han hamburgare, ibland säger han ”dude” och ibland blir han kidnappad av en ninjaklan.

Svagheter: President Ronnie har gång efter annan visat sig inkapabel att hantera den våg av ninjarelaterade brott som plågar USA. Han har också kritiserats för att inte belöna sina medborgare på tillräckliga sätt. En man i fruktansvärt fult linne har exempelvis gått ut med att han vid ett tillfälle misshandlade hundratals ninjor för att rädda President Ronnie – och som enda belöning fick han stå och titta på när presidenten åt hamburgare.

Valspråk: ”Hey dudes tack. För att ni räddade mig. Låt oss gå och ta en burgare…. HA! HA! HA! HA!

Kandidat 2: Michael Wilson

Bakgrund: Huvudkaraktär i #Metal Wolf Chaos – ett mycket underligt mecha-spel endast släppt i Japan.

Värderingar: Michael Wilson anser att det är viktigt att USA har en stark ledare. Minst lika stark som en jättestark robot måste man vara.

Styrkor: Wilson är en mycket handlingskraftig ledare. Han har visat att han är redo att göra vad som krävs vid nationella kriser, som till exempel vid tillfällen då ens vicepresident genomför en militärkupp, tar över landet och genast återinför slaveriet (det som krävs då är förresten att ropa ”Okeeeeeeej, nu börjar FESTEEEEEEEEEN, välkomna till Vita Huset!” och hoppa in i en enorm dödsrobotdräkt och därefter skjuta sönder nästan alla Amerikas städer samt människor.)

Svagheter: Wilson är en mycket entusiastisk, men tyvärr något otydlig, talare. Exempel 1: ”Nu ger jag mig ut för att rädda Amerika, och jag kommer inte att klara det!”. Exempel 2: ”Sug min missilknytnäve!”

I debatter faller han dessutom ofta tillbaka på den lite oraffinerade argumentationstekniken ”primalskrika opponenternas namn samtidigt som man försöker elda upp dem med gigantisk eldkastare”.

Valspråk: ”Ingenting är poänglöst och anledningen är, FÖR ATT JAG ÄR PRESIDENTEN ÖVER DE FANTASTISKA FÖRENTA AMERIKANSKA STATERNA!”

Föregående Nästa
Skicka en rättelse