FZ har ungefär 1800 spelrecensioner i bagaget. Ingen av dem handlar om spel som finns i andra spel. Johan Martinsson biktar våra synder och sätter betyg på åtta spel i spel-spel.

Vi på FZ tar ära i att recensera alla viktiga spel, men nu har vi ett genant erkännande att göra: vi har helt missat – ignorerat i åratal! – ett av spelbranschens viktigaste segment.

Vi talar förstås om sådana spel som enbart existerar inuti andra spel.

Dock är vi förstås medvetna om att många av er läsare är så hardcore att ni vägrar spela titlar som finns utanför andra spel. Och därför har vi valt att försöka råda bot genom att uppmärksamma och recensera åtta inuti-andra-spel-spel som ingen bör missa.

Men först: några ord angående betygen. Vi har, i denna artikel, valt att använda betygsskalan 1-1000, då vi anser att de flesta av de här inuti-andra-spel-spelen är så bra att de förtjänar nästan 1000 i betyg.

Vi använder oss av denna betygsnyckel:

  • 1-796 av 1000: Helt otroligt värdelöst. Flera hundra poäng ifrån de bästa spelen.

  • 797 av 1000: Medelbra spel. Varken bra eller dåligt.

  • 798-998 av 1000: Jätteroligt spel. Så här roliga är nästan alla spel.

  • 999 av 1000: Det nästa bästa spelet.

  • 1000 av 1000: Det bästa spelet.

Nu följer recensionerna. Håll till godo.

Super Turbo Turkey Puncher 3
Beat’em up, Arkad, inuti #Doom 3

Introduktion: I Super Turbo Turkey Puncher 3 tar du rollen som en man med en knytnäve, som bekämpar fruktansvärda monster (kalkoner) med sin högexplosiva vapenarsenal (sin knytnäve) och upplever ett hisnande äventyr olikt något du någonsin du har upplevt tidigare! (Du slår din knytnäve på kalkoner tills de avlider och blir ersatta av en ny, likadan, kalkon).

Recension: Spelet innehåller många bra saker, som till exempel kalkonblod, knytnävar och ljud. Spelet innehåller också tusentals poäng, vilket är mycket imponerande. Tyvärr finns det dåliga saker i spelet också, som till exempel jättedålig grafik och ljudet av kalkoner. Spelkänslan är inte i Mario-klass. Helt enkelt ett medelmåttigt spel.

Betyg: 797 av 1000.

Reign of Grelok
Äventyr, PC, inuti #Fallout 3

Introduktion: Det här är ett textäventyr som blev inställt på grund av att jorden gick under, till alla äventyrsfans stora besvikelse. Lyckligtvis kan man hitta en snudd på färdig betaversion nere i källaren på Hubris Comics i ett ödelagt Washington DC. Därför kan man också ta upp kampen mot det onda monstret Grelok, som terroriserar en hel by och ett helt berg.

Recension: Det här spelet har allt! Eller det har i alla fall ett monster, ett svärd, en sten, en smed, en präst, en trollkarl, grönt blod och kanske några grejer till. Det är också väldigt humoristiskt, precis som äventyrsspel ska vara. Till exempel är prästen full och rapar! Då är det svårt att inte brista ut i ett gapskratt, kan jag säga! Innehåller action with swords, alltså handling med svärd.

Betyg: 942 av 1000.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse