Året är inne på sin elfte timme och FZ avrundar med sin traditionstyngda topplista. Och vi börjar firandet med placeringarna 11-20.

Innan vi blickar framåt mot 2013 vill vi tacka en kär vän som varit oss trogen i tolv långa, stretsamma, härliga, mörka och ljusa månader. Vi talar naturligtvis om spelåret 2012. Enligt gammal god FZ-tradition utser vi årets tjugo bästa spel med hjälp av en trestegsraket: Idag inleder vi med placeringarna 11-20. Imorgon prisar vi de som hamnade precis bakom medaljörerna. Och på nyårsafton korar vi årets tre bästa spel. Trevlig läsning!

I ena ringhörnan har du den trygga och stabila, men dömande, Katherine. Och i den andra den sensuella och platinablonda, men så förföriskt farliga, Catherine. Och däremellan hittar vi spelet #Catherine, ett absurt triangeldrama byggt på lika delar genialitet och galenskap. Vincent är en 32-årig kontorsarbetare som tvingar sig – och dig som spelare – till livsbejakande val. Det handlar om att växa upp och hitta sin plats i världen. Och det i ett av de mest intressanta spelen från öst på väldigt lång tid.

Recension – Catherine

[video=10824]

PS Vita har ännu inte ens fyllt ett år men tycks redan kämpa för sin existens. Vad har gått fel? FZ:s svar är följande: det släpps för få spel lika briljanta och roliga som #Gravity Rush. Kats värld ställs från första stund på ända. Hon kontrollerar gravitationen; kan vända upp till ner och ner till upp. Att falla handlöst mot himlen är en upplevelse som lämnar oss andlösa. Och sagan om Kat och hennes vän, katten, lämnar oss med värme och den viktiga insikten att spelet inte skulle vara möjligt till någon annan konsol än just PS Vita.

Recension – Gravity Rush

[video=11842]

Föregående Nästa
Skicka en rättelse