"Att se den ryska tundran i silkeslen bilduppdatering är en fröjd för ögonen" – Viktor Viklund

Med hjälp av sin säregna mekanik vecklas ett mysigt äventyr ut framför spelarens fötter som gärna får delas med en vän bredvid en i soffan. Gravitationsfältet som utgör själva grunden för det här plattformsspelet är enkel att få grepp om och tvingar ofta spelaren att uppleva det i spelets egen takt. Det ger gott om utrymme att sugas in i dess tjocka atmosfär.

Musiken och världen som Kurt springer runt i är full av personlighet – även befolkningen har ofta märkliga saker för sig och konstiga råd att dela med sig av. En fin debut från #Might & Delight.

[video=13176]

Den här HD-samlingen gör ett bra jobb att putsa till dessa moderna klassiker och sätta dem i ett konkret sammanhang. Tvåan har åldrats både väldigt bra och inte så bra, men det kommer alltid ligga mig varmast om hjärtat. Kontrollen är hattig och delar av handlingen ringlar sig upp dit solen inte skiner, men ambitionen är högre än i få andra spel. Trean har åldrats bäst, att se den ryska tundran i silkeslen bilduppdatering är en fröjd för ögonen. Verklig historia ställs mot fiktion på ett ypperligt sätt.

Har du inte upplevt Metal Gear Solid ännu, gör det.

Recension – Metal Gear Solid HD Collection

[video=10696]

Ett elva år gammalt spel behöver nödvändigtvis inte kännas elva år gammalt. Det här känns äldre än så, på ett bra sätt! Under tiden som #GTA III erövrade världen släpptes #Jak and Daxter, ett spel som tydligt levde kvar i efterskalven av det revolutionerande #Super Mario 64 som kom fem år tidigare.

Det var uppfriskande att uppleva en sådan pärla från en annan era. Komedin och animationerna är före sin tid, svårighetsgraden alldeles lagom och jag imponerades flera gånger av hur väl mixen mellan plattformshoppande och pussellösning sköttes.

Recension – Jak and Daxter Trilogy

[video=13177]