2013 kan bli det bästa svenska spelåret hittills. Det är nästan så jag kan lova det. Det här är vad jag vet, vad jag tror, vad jag hoppas - och vad jag är rädd för.

#Dice kommer med #Battlefield 4. Nej, det vet jag inte helt säkert, men eftersom #Electronic Arts avslöjade att spelet var under produktion för flera månader sedan, är den enda logiska slutsatsen att det kommer att släppas i höst. Så ser EA:s pr-cykler ut. Det är också det intervall vi vant oss vid när det gäller den här typen av spel: Ett nytt vartannat år.

#Battlefield 3 har hittills sålt i 17 miljoner exemplar, men är trots en underdog i jämförelse med Call of duty. Att det har sålt så bra kan dock inte tillskrivas spelets singleplayer, som inte alls var någon höjdare. Mitt tips är därför att Battlefield 4 kommer att ha både bättre singleplayer (det är ju ingen avancerad gissning) och multiplayer. Och för första gången bli lika stort som Call of duty.

Innehåller Battlefield 4 också hårda killar med keps?

Jag tror också att det kommer att bli ett av E3:s mest omtalade spel. Om det blir som de flesta av oss tror, att det kommer nya konsoler från Microsoft och Sony i höst är det hårt teknikdrivna Dice som klippta och skurna för att få oss att tappa hakan och next-genkonsolerna att flexa musklerna.

#Mojang släpper äntligen #Scrolls, det där spelet som #Bethesda försökte stämma dem för. Scrolls, som är ett kortbaserat rollspel i stil med #Magic: The Gathering, kommer inte att komma i närheten av #Minecrafts försäljningssiffror, så klart. Det är alldeles för smalt för det.

"Många av Minecraft- spelarna är väldigt nördiga unga pojkar"

Jag spelar just nu den stängda alfan och det är både roligt och snyggt, om än just en alfaversion. Och jag misstänker faktiskt att det kommer bli en större succé än man skulle kunna tro. Många av Minecraft-spelarna är väldigt nördiga unga pojkar; chansen finns att en hel del av dem kan tycka kortbaserade rollspel är hejdundrande festligt också. Särskilt när det görs av Mojang.

Dessutom kommer säkert Markus Persson att släppa alfaversionen av sitt nya rymdspel #0x10c. Även om inte det heller kommer att bli lika stort som Minecraft, är det bara att inse att det kommer att bli anstormning. Och ännu mer slantar.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse