Det går bra för spelsverige. Ja, åtminstone om man går efter 2012 års lönelista för de som tjänar mest inom it-branschen. I topp hittar vi Patrick Söderlund (till vänster på bilden), en av flera globala chefer för #EA, som under året drog in nästan 24 miljoner kronor. I och med detta går han om Ericssons vd.

På tredjeplatsen med en lön på närmare 17 miljoner kronor hittar vi Owe Bergsten, vd för Bergsala som distributerar #Nintendos spel och konsoler i Sverige.

Per Strömbäck, talesperson för Dataspelsbranschen, gläds åt att spelpersonligheter kommer högt på listan.

– I vanliga fall drivs spelutvecklarna mer av passion än av pengar, men det är roligt om publikframgångarna märks även hos enskilda personer, så att det framgår att det lönar sig att göra bra spel, berättar han för Idg.se men är samtidigt noga med att påpeka att just Söderlunds fall inte går att hänvisa till det svenska spelundret, då han är internationell chef och bättre kan jämföras med exempelvis Nasdaq-vd:s.

Vad gäller passionerade kreatörer är Markus Persson, mannen med hatten och mannen bakom #Minecraft, troligen en bättre ambassadör. Han återfinns på plats 78 med en årslön på 2,7 miljoner kronor.