Bingolotto, Ensam Mamma Söker och klassiska Kreml High visar sig gömma fantastiska spelmekaniker, läs och lär spelutvecklare. Läs och lär.

Hur skulle det egentligen se ut om man tog ett gäng klassiska svenska tv-program och gjorde spel av dem? Ja, den gåtan besvarade vi i en artikel för ett tag sedan . Men med tanke på vilken kulturskatt svensk television ändå är så kan vi ju knappast sluta där. Här kommer ännu fler svenska tv-program som spel!


#Tre Kronor Effect

Utvecklare: #Bioware
Genre: Actionsåpa
Försäljningsargument: Jättemånga val som inte spelar någon roll!

Man kan lätt tro att det här handlar om stenhård action, men så är inte fallet. Bakom den tuffa inramningen och alla vapen handlar Tre Kronor Effect om att vårda relationer. Om att samtala med invånarna i Mälarviken och lära känna dem. Och ha sex med dem. Lasse Holm står förstås för den episka musiken som bokstavligt talat sätter tonen. Äventyret är i själva verket en långdragen triologi som inte lämnar någon spelare oberörd. Att ha näsduk och någon att krama i närheten är att rekommendera. Se också till att stålsätta dig inför slutscenen – den är i sann Bioware-anda ganska svårsmält, på gott och ont.

Storslagen drama med minnesvärda karaktärer


#Ullared Rising

Utvecklare: #Capcom
Genre: Överlevnad
Försäljningsargument: 1000 zombier, och Ola-Conny, på skärmen samtidigt!

Zombieapokalypsen kommer till Halland, men det gör inget. Gekås VD Boris Lennerhov låser stället och i sällskap av hans anställda och kunder blir civilisationens fall en gemytlig tillställning. Om du inte misstar den synnerligen långsamma Morgan för en odöd och skjuter honom i hjärnan så kan ni spela bilbingo tillsammans ute på parkeringen. Törstar du efter roliga sidouppdrag kan du alltid leta upp tv-teamet från Strix som aldrig får slut på uppgifter. Alla går dock ut på att göra “bra tv” genom att få folk att göra sådant de inte kan stå för framför kameran. Vill du få ut så mycket glädje som möjligt ur spelet ska du ge dig på huvuduppdraget där livsnjutaren Kjell använder sina egna produkter för att ha ihjäl zombierna. Tändvätskan är Kjells absoluta favorit: “Jag dränker in dem rätt bra, sen får de ligga och dra!”

I gott sällskap när världen går under

Föregående Nästa
Det får du en nostalgisk tumme för! 29/01 Fabian Bengtsson måste in i skiten också, på något sätt - mer jävulsk reklam får man leta efter! Bullerbyn Tycoon kanske hade varit något? Bygg en gemytlig svensk 1900-talsby? Sådär lagom segt. ^^ 28/01 Mest Efterlyst och Stalkers som gick förra året, samt lite inhopp här och var. 28/01 Skoj! Vad har du jobbat med då? :) 28/01 Jo, roligt nog :) Dock som klippare, och inte ute på inspelning. Så ska kanske mobba dom som är det istället för att ta åt mig ;) Dock inte jobbat på Ullared. 28/01 Jobbar du för Strix? :) Det stycket är helt och hållet baserat på de skriverier som kvällspressen ägnade sig åt efter första säsongen, då ett gäng medverkande tyckte de blivit pushade att göra sådant de "inte skulle göra i vanliga fall". 28/01 "Törstar du efter roliga sidouppdrag kan du alltid leta upp tv-teamet från Strix som aldrig får slut på uppgifter. Alla går dock ut på att göra "bra tv" genom att få folk att göra sådant de inte kan stå för framför kameran" Vet inte om jag ska ta illa... 28/01 "Bingolotto Kombat" ringer väldigt bra iallfall. Tror det skulle sälja bara på titeln :) 28/01 Detta låter ungefär som spelen som tidningen Super Play presenterade till den svenska tvspelskonsollen Viking X (medans tidningen fortfarande hette Super Power) :D 28/01 "Kommer Berra för alltid att härska över det svenska tv-utbudet, eller kommer någon av profilerna kunna stoppa hans osympatiska plan?" Ååååååh! Adrealinet pumpar! 27/01
Skicka en rättelse