Hur skulle det egentligen se ut om man tog ett gäng klassiska svenska tv-program och gjorde spel av dem? Ja, den gåtan besvarade vi i en artikel för ett tag sedan . Men med tanke på vilken kulturskatt svensk television ändå är så kan vi ju knappast sluta där. Här kommer ännu fler svenska tv-program som spel!


#Tre Kronor Effect

Utvecklare: #Bioware
Genre: Actionsåpa
Försäljningsargument: Jättemånga val som inte spelar någon roll!

Man kan lätt tro att det här handlar om stenhård action, men så är inte fallet. Bakom den tuffa inramningen och alla vapen handlar Tre Kronor Effect om att vårda relationer. Om att samtala med invånarna i Mälarviken och lära känna dem. Och ha sex med dem. Lasse Holm står förstås för den episka musiken som bokstavligt talat sätter tonen. Äventyret är i själva verket en långdragen triologi som inte lämnar någon spelare oberörd. Att ha näsduk och någon att krama i närheten är att rekommendera. Se också till att stålsätta dig inför slutscenen – den är i sann Bioware-anda ganska svårsmält, på gott och ont.

Storslagen drama med minnesvärda karaktärer


#Ullared Rising

Utvecklare: #Capcom
Genre: Överlevnad
Försäljningsargument: 1000 zombier, och Ola-Conny, på skärmen samtidigt!

Zombieapokalypsen kommer till Halland, men det gör inget. Gekås VD Boris Lennerhov låser stället och i sällskap av hans anställda och kunder blir civilisationens fall en gemytlig tillställning. Om du inte misstar den synnerligen långsamma Morgan för en odöd och skjuter honom i hjärnan så kan ni spela bilbingo tillsammans ute på parkeringen. Törstar du efter roliga sidouppdrag kan du alltid leta upp tv-teamet från Strix som aldrig får slut på uppgifter. Alla går dock ut på att göra “bra tv” genom att få folk att göra sådant de inte kan stå för framför kameran. Vill du få ut så mycket glädje som möjligt ur spelet ska du ge dig på huvuduppdraget där livsnjutaren Kjell använder sina egna produkter för att ha ihjäl zombierna. Tändvätskan är Kjells absoluta favorit: “Jag dränker in dem rätt bra, sen får de ligga och dra!”

I gott sällskap när världen går under