Det andra avsnittet av Fragzone, vårt nya videomagasin, har släppts men vilka är det egentligen som står bakom programmet, och framför kameran i många fall?

Christer Engström

Christer Engström, har jobbat inom spelmedia i sju år, innan dess drev han mellan spelsessionerna eget, studerade film och var festfixare. Christer, eller PapaDrillo som han gärna kallar sig, har under årens lopp haft en brokig bana där han liksom penetrerat själva spelbranschen, bland annat som värd för Spelgalan (4 ggr) tillsammans med storheter som Orvar Säfström och Kjell Eriksson.

2010 började han arbeta med #Dreamhack och blev dessutom delägare (något han bestämt hävdar är ett "infall som nu normaliserats", vad det nu innebär). Han har suttit i styrelsen för ESN som skapade Battlelog för #Battlefield 3 och som köptes av #EA förra året. Förra året drev han och startade MCV Nordic, en dotter till framgångsrika branschsajten MCV i Storbritanien.

Som programledare och producent har du sett och hört honom i kanaler och produktioner som SVT Play, Aftonbladet TV7, Gameplay, e-sportsmagasinet Rematch, som gäst i diverse andra program, som ständig filosof i podcasten Overkligt och möjligtvis som polisen Krister i Comviqs reklamfilmer.

Calle Johansson-Sundelius

Calle började skriva nyheter för Fragzone, som vi hette då, i slutet av 2001 - mest för att få åka till Dreamhack gratis. Väl i Jönköping insåg han att det här med att bevaka spelbranschen var ganska trevligt. Och att det är väldigt hårt att sova rakt på betongen i Elmias mässhallar, en glömd sovsäck med tillhörande liggunderlag hånlog mot honom hemma i Stockholm. Den första recensionen, av då stekheta #Battlefield: Vietnam, kom ett par år senare och under åren har han varit skribent, nyhetschef och till slut redaktör på denna eminenta sajt. Påstår att han är grym på #Quake men åren har nog kommit ifatt honom.

Ett av de första videoprojekten var faktiskt på Dreamhack, där en stol (eller var det ett bord?) intervjuades någon gång under den 32:a sträckvakna timmen. Med Fragzone hoppas han kunna göra ett mer intressant videomagsin än så och kommer att tillsammans med Victor vara redaktör för
programmet samt vara ett stående inslag.

Fast mest sittandes.

Victor Leijonhufvud

Victor (eller som Josef Fares kallar honom; "Huvudet") har varit verksam i spelmedia längre än han själv kan minnas, och började sin bana som entusiastisk drömmare genom att löpande-band-producera och kopiera upp blyertstidningar från pojkrummet. 1996 grundade han en av Sveriges första spelsajter, som blev fundamentet till karriären som speljournalist.

Sedan dess har han varit chefredaktör, redaktör och spelkritiker i en rad medier, däribland PC Gaming World, PlayStation World, Radar, Manual, TV7 Games och Press2play.

Idag kan man läsa honom på FZ, höra honom i både P3 Spel och den egna podcasten Overkligt (tillsammans med Christer) samt se honom i Fragzone, som han också redaktörar och klipper.


Under säsongen kommer du också att möta andra personer från redaktionen med omnejd, som @Fredrik Eriksson, Elinor Hägg och Andreas Eklöv som du redan fått stifta bekantskap med. Nytt avsnitt varje måndag, missa inte!

[video=13392]

[video=13452]

Skicka en rättelse