Fotboll utan regler

Spel: Nintendo World Cup
Utvecklare: Technōs Japan
Format: NES
Skaderisker: Kramp, muskelinflammation och koma.

I VM-finalen 2006 stångade Zidane Materazzi och blev utvisad. Kanske hade han spelat alldeles för mycket Nintendo World Cup innan han klev på planen den dagen. När #Nintendo och Technōs arrangerar fotboll finns det nämligen inte någon domare så långt ögat kan nå, och att glidtackla spelare som inte ens är i närheten av bollen är inte bara accepterat utan rentav nödvändigt för att vinna matcher. När halva motståndarlaget ligger avsvimmade i gräset, då är segern inom räckhåll. Den här turneringen spelas dessutom på många innovativa underlag. Har du någon gång klagat på det allsvenska konstgräset har du aldrig sett ett lag försöka få till passningsspelet på en sjaskig grusplan där stora stenar ligger och skräpar. Det påminner mer om ett slagfält än en fotbollsmatch. Om VM-finalen utspelat sig där hade Zidane varit en hyllad hjälte idag. Alternativt komatös.

Tips från coachen: Sparka på motståndarna tills de svimmar för att få ett övertag. Sikta på hälsenorna!


Mutanthockey

Spel: Mutant League Hockey
Utvecklare: #Electronic Arts
Format: Mega Drive
Skaderisker: Brännskador, hjärnskakning, lemlästning och död.

Även om NHL kan vara synnerligen brutalt har den amerikanska hockeyn inte en chans mot mutantligan. Där handlar det inte om att göra snygga mål, utan om att stuva in elaka robotar, benrangel och troll i en ishall för att se dem banka ihjäl varandra med vapen som den blodtörstiga publiken kastar ut på rinken. Som om inte motorsågar, släggor och yxor vore tillräckligt illa är själva arenan en dödsfälla full med minor, sylvassa taggar och hajar som simmar under ytan och fäller spelare med fenorna som sticker upp ur isen. Håller man på att förlora är det bara att spöa upp motståndarnas målvakt och muta domaren, men skjut för guds skull inte iväg pucken till icing – för det är en regel de håller stenhårt på. Antagligen den enda.

Tips från coachen: Strunta i att göra mål. Det enklaste sättet att vinna en match mutanthockey är att döda alla i motståndarlaget!