#Assassin's Creed IV: Black Flag presenterades förra veckan med bland annat en trailer och är, namnet till trots, den sjätte delen i #Ubisofts ständigt populära serie om lönnmördare bland viktiga tidsepoker, så som den amerikanska revolutionen och renässansens Italien.

Black Flag har varit under utveckling i nästan två år och skapas i första hand av ett gäng Assassin's Creed-veteraner på Ubisoft Montreal, med stöd från mängder av andra Ubisoft-kontor. Yves Guillemot, big boss på företaget, är självklart taggad:

– Med ny hjälte och ny setting skapar vi det modigaste och mest unika Assassin's Creed-spelet hittills, samtidigt som vi respekterar seriens grundpelare som gjort det så stort bland fansen. Assassin's Creed IV: Black Flag baseras på en sann, hård och spännande del av en legendarisk era som kommer att exaltera både gamla och nya fans.

Sjörövarnas gyllene era

Black Flag handlar om Edward Kenway, farfar till treans Connor och en ung brittisk man med en fäbless för fara och äventyr. Han tar klivet från den brittiska flottan till ett liv som sjörövare i den karibiska övärlden. Ganska snart dras Edward också in i kriget mellan assassinerna och tempelriddarna, och detta med så kallade "Golden Age of Pirates" som kuliss.

Assassin's Creed IV kommer i sedvanlig ordning bjuda på en öppen värld med fler än 50 platser att navigera till. Någonting om #Assassin's Creed III:s sjöfarande yppas inte i pressmeddelandet, men vi tar för givet att det kommer vara en av huvudingredienserna – precis som de första bilderna klart och tydligt visar.

Den 31 oktober släpps Black Flag till Playstation 3, Xbox 360 och Wii U. Det kommer även att släppas till pc, Playstation 4 och "andra nextgen-konsoler".

Ännu fler bilder ser du här.