Fifa-serien har blivit lite utav en multikulturell julafton, för oavsett härkomst och religion är vi många som sitter som små barn tillsammans med vänner och spelar senaste utgåvan av spelserien – samma visa varje år. Och #Electronic Arts gör oss inte besvikna i år heller, idag öppnades dammluckorna och den första informationen forsade ut på internet.

Med #Fifa 14 vill #Electronic Arts få till känslan av ett riktigt bra skott. För att göra detta har de lagt ned mycket fokus på att få till bollfysiken, vilket förhoppningsvis ska få spelaren att verkligen känna sig som kungen på plan. Med något de kallar Pure Shot och Real Ball Physic hoppas de få till den bästa uppsättningen skottvarianter i spelets historia. Spelarens position inför skottet ska ha stor betydelse på om det blir ett vackert konstskott, eller en klassisk tåpajare.

Även fast övrig information varit något knapphändig från officiella källor, så ska spelet på mittfält vara betydligt viktigare i den här omgången. Man ska dessutom med en enkel knapptryckning kunna sträcka ut en hand för att försöka få motspelaren att hålla sina smutsiga skor borta från bollen. Nytt är även ett förbättrat Ultimate Team och ett nytt onlineläget som ska uppmuntra social tävlan. Som vanligt har #Electronic Arts sett till att säkra en hel uppsjö med licenser och antalet sägs ligga på fler än 500 stycken.

Två filmer som visar hur skotten kan se ut och hur bollen kan bete sig hittar du nedan, tillsammans med ett gäng nya bilder.