Mycket talar för att #Nintendo imorgon kommer visa upp en rejäl förlust för andra året i rad. Bloomberg säger att det handlar om en förlust på svidande 190 miljoner dollar mellan 1 april 2012 och 31 mars 2013.

Wii U nämns som den största syndabocken. Nintendo har helt enkelt inte lyckats nå försäljningsmålen och det sägs bero på att det släpps för få spel till Wii-uppföljaren. Företagets VD Satoru Iwata, som suttit på posten sedan 2002, får kritik.

– Han har legat steget efter i några strategiska val. Innehåll är viktigt för att locka fler spelfans. Men Nintendo har inte kunnat leverera titlar, säger Eiji Maeda, analytiker på SMBC Nikko Securities Inc.

– Iwata har inte levererat bra resultat de senaste åren. Han kan inte undgå att bli kritiserad, säger Hideki Yasuda, analytiker på Ace Securities Co.

Konkurrensen blir knappast mindre. Senare i år väntas nästa generations Playstation och Xbox att släppas. Får inte Nintendo fart på spelproduktionen ser de knappast ut som vinnare av ännu en konsolgeneration.