Peter Molyneux och #22 Cans experiment #Curiosity avslutades nyligen när Bryan Hendersson hackade bort den sista biten av kuben och blev belönad med gudastatus i studions #Populous-doftande spel #Project Godus. Hendersson kommer få makt och inflytande, men den är varken obegränsad eller varar för evigt.

Molyneux har avslöjat att det handlar om ungefär ett år av gudomligt styre, innan Hendersson på ett eller annat sätt blir ersatt. Den exakta längden beror lite på hur bra spelet säljer och hur spelarna reagerar.

– Det verkar inte vettigt att låta Bryan vara gudarnas gud för all framtid, sa Molyneux till Rock Paper Shotgun.

– Det verkar mer vettigt att han får en tidsperiod att vara gud över gudarna, och det kan inte bara handla om ett par dagar. Det måste vara omfattande. Och under den här tiden kan många saker hända. Och summan pengar han får beror självklart på hur framgångsrikt spelet blir.

Molyneux förklarar också att makten Hendersson får inte kommer bli helt obegränsad så att spelbalansen förstörs helt och hållet. Han får komma med önskemål och 22 Cans kommer göra sitt bästa för att göra dem till verklighet, men saker som att till exempel få alla spelare från Kanada att explodera kommer inte vara möjligt – krafterna kommer begränsas.