Redan innan E3 stod det klar att det var #Sony och #Microsoft som skulle ha världens ögon extra hårt på sig. #Nintendo skulle som bekant avstå de traditionella konferenserna för att istället fokusera på en specialvariant av sitt Nintendo Direct. Efter konferensen var det dock ingen tvekan om vem som vann kriget. Jack Tretton tog hela spelvärlden som gisslan och körde fullkomligt över #Microsoft.

  • Du var med all säkerhet inte den enda som helt tappade andan när #Sony med hjälp utav en pedagogisk film förklarade i detalj över hur de valt att hantera begagnathandeln. Konsolen kommer inte att kräva någon som helst uppkoppling mot internet. Vi får anta att det var en hel del Redmond-anställda som borrade ner sina pannor djupt i handflatorna.

    Dessa steg måste du följa för att kunna låna ut ett spel till din kompis.

  • Playstation Plus är inte längre något man väljer att prenumerera på, utan är något som krävs för att exempelvis kunna spela online. Samtidigt får man förvisso gratis spel, under tiden man betalar för sig.

  • Många var vi som spänt väntade på att få se hur Playstation 4 egentligen såg ut, och #Sony lämnade inget öga torrt när de väl avtäckte designen för nästa generations konsol. Om det var positiva tårar, det vet du nog bäst själv.

  • Tycka vad man vill om design, men i slutändan är det plånboken som avgör vad kan och vill spendera på sitt fritidsintresse. Medan #Microsoft tyckte 499 euro var en lagom nivå, så menade #Sony att 399 euro är vad konsumenten ska behöva betala.

  • #Sony gjorde det klart för oss att Playstation 3 inte är beredd att kasta in handduken när de visade upp spel under utveckling, eller redo för släpp; #The Last of Us, #Puppeteer, #Rain, #Beyond: Two Souls, #Gran Turismo 6, #Batman: Arkham Origins och #Grand Theft Auto V var det som stal rampljuset från nästa generation för ett litet ögonblick.

  • För dig som undrade vad #Santa Monica Studios höll på med när Kratos fått vila, fick svaret i #The Order: 1886. Ett spel där vi tas med till ett steampunkigt London, som inte andas turistfälla.

    [video=14527]

    Snygga mustascher och vapen är spelets signum.

  • Precis som sina konkurrenter vill #Sony erbjuda mer än bara spel. De klargjorde att de satsade på både film och musik, där exempel som Spider Man, This is the End och Breaking Bad. De tillade även om att exklusiva produktioner är på väg.

  • Mmo på konsol, kan det verkligen vara något? #Bethesda tyckte det och #The Elder Scrolls Online var ett faktum. Men mer information om det här kommer senare.

  • Nu börjar du säkert undra om det inte var något svenskt med, visst var det det! #Avalanche Studios hade förberett en liten trailer för... #MAD MAX.

    Världen har blivit galen.

  • För alla jrp-fans där ute blev det en glad överraskning i tillkännagivandet av Kingdom Hearts 3, som följdes av en trailer.

  • Det har säkerligen varit en lång och skräckfylld väntan på #Final Fantasy Versus XIII, ett spel som inte finns längre. Eller ja, det har väl egentligen bara bytt namn till #Final Fantasy XV.

  • Kungarna av teknikdemon #Quantic Dream visade upp vad de kan göra med en Playstation 4.

  • Om du tycker att din Playstation Vita saknar det där lilla extra, så meddelade #Sony att tok-hypade #The Walking Dead och expansionen 400 days är på väg. 85 titlar ska släppat till Vitan innan årets slut är det sagt.

  • Ingen riktigt E3-konferens utan en rejält fläskig trailer-kavalkad. #Sony visade bland annat upp #Knack, #DriveClub, #Killzone Shadowfall och #Infamous: Second Son.

Efter att röken lagt sig och några timmars sömn, frågade vi er vilken av PS4 och Xbox One som ni favoriserade. Resultatet var förkrossande för #Microsoft som lär få ta sig en funderare över hur de ska vinna spelarnas hjärtan åter.