Det har knappast undgått någon att Kickstarter blivit ett fenomen. Fler utvecklare använder tjänsten för att låta användarna finansiera deras spel. Plötsligt har indieutvecklarna fått en enorm möjlighet att fullfölja sina drömmars mål utan att blanda in utgivare. Både #Sony och #Nintendo har visat tydligt att de vill ha fler indiespel på deras konsoler och står med öppna armar framför de som vill prova på lyckan. Men #Microsoft då? Självklart hakar även de på det indievänliga tåget.

Idag bekräftade även det Xbox One-aktuella företaget att de kommer välkomna mindre utvecklare med öppna armar och kommer tillåta självpublicering av spel. Utan att behöva gå igenom en utgivare.

– Vår vision är att varje person kan vara en skapare. Att varje Xbox One kan användas för utveckling, berättar Marc Whitten för Engadget och fortsätter.

– Att varje spel och upplevelse kan dra fördel av alla egenskaper hos Xbox One och Xbox Live. Det här betyder självpublicering. Det här betyder Kincet, molnet, achievements. Det betyder stor upptäckbarhet på Xbox Live. Vi kommer ha fler detaljer på programmet under Gamescom i augusti.