#Eagle Dynamics serie med hyperrealistiska flygsimulatorer har hittills handlat om en specifik flygfarkost per spel. Men nästa projekt blir mer omfattande – #DCS WWII: Europe 1944 avhandlar andra världskriget i Västeuropa, och ger dig chansen att flyga skönheter som Spitfire, Messerschmitt Bf 109 och P-47 Thunderbolt.

Nu på torsdag drar en Kickstarter-kampanj igång för att finanseria projektet, och om målet nås vankas ytterligare en knippe legendariska flygplan, såsom jetplanet Messerschmitt Me 262 Lockheed P-38 och Boeing B-17. Vi får väl hoppas att P-51:an kan importeras från det äldre, fristående #DCS: P-51D Mustang.

I grundutförandet erbjuds en free-to-play-variant av spelet. Nya plan och geografiska områden säljs sedan i separata moduler.

Spelet drivs av spelmotorn DCS, känd från seriesyskonen P-51D Mustang, #A-10C Warthog och #Black Shark, men den nya landskapsmotorn Edge och diverse nyheter förväntas försköna saker och ting.

Vi har ännu inte sett någon antydan till releasedatum. Håll ögonen på Kickstarter.com framåt torsdag för mer information om WWII: Europe 1944.