Världen blir snart lite mörkare, regnet kallare och trädkronorna brinner i olika färger. Sommaren flyr iväg och fram kryper hösten, och samtidigt som vi plockar fram jacka och mössa igen fylls butikshyllorna till bredden med storslagna spel.

Spelhösten 2013 ser ut att bli något i hästväg. Storspelen avlöser varandra och Playstation 4 landar den 29 november. Den som kan tänka sig att importera kan lägga vantarna på en Xbox One en vecka tidigare. Hur man ska finna tid att spela allting kan vi inte förklara. Däremot kan vi lista spelen att se fram mot under resten av året.

September

Diablo III
#Diablo III delar in spelarna i två läger: de som hyllar det diaboliska äventyret och de som sågar det längs fotknölarna. Den 3 september blev det konsolspelarnas tur att bilda sig en uppfattning när portarna till helvetets slogs upp på Playstation 3 och Xbox 360. Det bespottade auktionshuset, där man kan köpa och sälja med riktiga pengar, har fått möta bulldozerns obarmhärtiga vrede, och co-op för upp till fyra spelare på samma skärm kan ses som en klar förbättring för de som gillar att spela med vänner i soffan. Hur bra Diablo III på konsol är läser du i vår rykande färska recension.

Blizzard öppnade helvetets portar igen den 3 september.

Total War: Rome II
#Total War: Rome II är den åttonde delen i #Creative Assemblys hyllade strategiserie. Grandios krigsföring, valmöjligheter och muskulösa mansben utlovas. I filmarkivet har vi samlat en hel drös med trailers från spelet som går igenom allt från ljud till spelmekanik. Som om inte det vore nog har vi redan hunnit skicka ut vår recension.

Grandiosa sammandrabbningar i Rome II.

Killzone Mercenary
Playstation Vita har inte haft det lätt då de stora kvalitetsspelen har lyst med sin frånvaro. Men vid horisonten börjar det ljusna med ett bättre spelbibliotek, och den första skymten av solen ges i #Killzone: Mercenary. En renodlad förstapersonsskjutare anpassad efter det bärbara formatet, med såväl svulstig kampanj som rafflande multiplayer. Ett spel som visar vad hårdvaran i Vitan går för, och vill man få en liten aptitretare kan man spana in en av de många filmerna i vårt arkiv. Eller ännu bättre – läsa recensionen.

En stilsäker shooter till Vitan.

Puppeteer
#Puppeteer är ett plattformsäventyr som utspelar sig på en enda scen som är under ständig förändring. Med inspirationskällor som Terry Gilliam och Tim Burton har det hela en säregen stil som påminner lite om ett mörkare #LittleBigPlanet, som ska kittla fantasin hos alla som spelar. Här finns pretentioner så det räcker och blir över, men det är inte nödvändigtvis någonting negativt. Michael Gill har testat spelet och tycker att äventyret växer på honom. Läs hans förhandstitt.

Ett mörkare LBP kallas Puppeteer ibland.

Arma III
När man tröttnat på de lattjolajbankrig som präglar fps-genren kan man viga sitt liv åt den realistiska Arma-serien. #Arma 3 utspelar sig på 2030-talet på en påhittad grekisk ögrupp där Nato bråkar med stökiga Iran. Världen är öppen och "fotorealistisk", något som Mats Nylund uppskattade när han kikade på alfa-versionen i våras. Även dödsskräcken föll honom i smaken - Arma 3 är inte någon parkpromenad, och samarbete och finess krävs för att besegra den knivskarpa AI:n.

Arma 3 gör samma sak som föregångarna – ett superseriöst försök att skildra krig.

NHL 14
Ett nytt år, ett nytt NHL-spel från #EA Sports. Som vanligt handlar det om att förfina det befintliga konceptet för att få till ytterligare lite tajtare skridskomagi, och just det vill #NHL 14 göra när det kliver på isen under den tidiga hösten. Såväl tacklingar som målvakter ska förbättras och vår förhandstitt skvallrar om att spelet är enklare att komma in i än någonsin, men samtidigt känns mer trovärdigt än tidigare.

Slagsmål är ett skäl att köpa NHL 14, menar EA Sports.

Grand Theft Auto V
Är det något spel som inte behöver någon längre presentation så är det #Grand Theft Auto V. Fem år har passerat sedan vi fick stifta bekantskap med Niko Bellic i seriens senaste inkarnation, och spelare världen över är onekligen redo för en bombastisk avslutning av GTA för den här konsolgenerationen. Eller vad sägs om tre spelbara karaktärer och en spelyta som är seriens största någonsin? Vi har massor av bilder, filmer och artiklar som ger mer information. Och glöm för guds skull inte bort multiplayer-läget Grand Theft Auto Online.

Känner du inte till GTA V undrar vi hur du hittat in på vår sajt.

Fifa 14
#Fifa 14 ska tillhandahålla fotbollsartisteri som vaknar till liv med spelare som rör sig som riktiga idrottsmän, och det på arenor som sjuder av liv. Det har vi den nya Ignite-motorn att tacka för, om vi ska tro #EA Sports. Vi hoppas på svettig och intensiv nextgen-fotboll med många förbättringar, även om då årliga uppdateringarna inte brukar ta sjumilakliv framåt i utvecklingen.

Varsågod, gameplay från Fifa 14