Så var det dags att sammanfatta det gångna spelåret. Den kommande veckan publicerar vi de 50 bästa spelen under 2008, plus en sammanfattning av stort och smått. Vi börjar med plats 50 till 41, vinnaren ger sig tillkänna på nyårsafton. God jul och mycket nöje!

50. #Naruto: Ultimate Ninja Storm

Ninjaspel där du både slåss och letar ingredienser till nudelrätter... hur i hela friden fungerar det? Alldeles förträffligt, faktiskt. Naruto: Ultimate Ninja Storm är en lyckad kombination av fighting och story i ett visuellt imponerande paket – men kräver att du är någorlunda insatt i storyn (från mangan/animen) för att det ska komma till sin fulla rätt.

» Recension
» Demo: Playstation Network

49. #Mirror's Edge

I dessa tider av eviga uppföljare är det uppfriskande att från en etablerad utvecklare faktiskt se nytt IP och nya idéer. Det parkourinspirerade Mirror's Edge kombinerar ett aktuellt tema (hej FRA!) med innovativ styrning och hyperstiliserad presentation. Frustrationsmoment och kort spellängd gör att det inte håller hela vägen, men vi hoppas att problemdrabbade EA låter DICE göra en uppföljare.

» Recension
» Demo: Playstation Network, Xbox Live

48. #Stalker: Clear Sky

Clear Sky bjuder likt föregångaren Shadow of Chernobyl (som Clear Sky är en prequel till) på en mörk, skrämmande förstapersonsskjutare som utspelar sig i det radioaktiva området kring Tjernobyl. Kritik riktades mot buggar och väldigt ojämn svårighetsgrad, men den välgjorda stämningen väger upp för det.

» Recension

47. #Mount & Blade

Vår recensent drog paralleller till storheter som Elite och Pirates. Ett rollspel på hästryggen, med inslag av handel, strider och äventyrande. Och för en gångs skull får du uppleva en medeltida värld som inte innehåller magi. Det är kanske inte årets mest finslipade spel, men det sticker ut tillräckligt mycket från den stora RPG-massan för att förtjäna en plats bland årets 50 bästa spel.

» Recension
» Demo (nivåbegränsad fullversion)

46. #Red Alert 3

Det första Red Alert är en riktig RTS-klassiker, men när EA tillkännagav en tredje del nästan sju år efter den väl mottagna tvåan, långt efter att Westwood begravts, höjdes många tveksamma röster. Attackbjörnar, skolflickor och mechs - vad var detta för någon färgglad tecknad serie? Red Alert 3 till pc fick dock överlag god kritik; det bjuder inte på något revolutionerande, men däremot ren och skär underhållning – för den som inte har något emot den oseriösa stilen.

» Recension
» [n=29283 Demo]

Föregående Nästa
hur kan de blob och två sketna fotbolls spel komma före mirrors edge och stalker både stalker och mirrors edge förtjänar en bättre plats naruto borde inte vara med på listan 07/01 mmm! Det är ett schysst spel i kategorin "lätt att bara spela", och "Spel som är bättre en motsvarande action film". 26/12 Har alla glömt bort fable2 i sin lista? Tror nog att Fz kommer ha med det i topp 5 då det fick full pott av dem! 26/12 Hur fan kunde några fotbollsskitspel komma före stalker clear sky och mirrors edge? Edit, minns att jag blev lika besviken på förra årets lista... En del fall var ju uppenbart patetiska. Att ett par personers åsikter ska stämma in en lista på 50 spel...... 26/12 1. Little Big Planet 2. Fallout 3 3. Gta IV 4. Mgs 4 25/12 Nice att se Mount & Blade på listan! Det är ett mycket trevligt spel. Ser fram emot resten av listan. 25/12 Topp tio lär ju vara samma namn som på alla andra listor. Typ Gears 2, Fallout 3, Little Big Planet, Metal Gear, GTA etc etc. Det enda osäkra kortet är väl Valkyria Chronicles. Det förtjänar all respekt men glöms bort ganska lätt då det inte gör något... 25/12 #1 GTAIV Top10 L4D WotLK LBP Fallout3 Mass Effect Top20 NHL09 Braid Spore kommer på speciallistan efter nyår. Inte värt ett plats i topp, men måste nämnas när man pratar om årets spel :-P 25/12 1.GTAIV 2. MGS4 3.LBP 4.Gears2 5.WoW Wotlk 6. L4D 7. Guitar Hero 4 lr Rock Band 2 :) Men Bioshock för PS3 kan ju komma in för det var det bästa spelet förra året tycker jag och många andra :) 25/12 1. MGS4 2. LBP 3. RESISTANCE 2 4. L4D 5. GTA IV gissar jag på ;) 25/12
Skicka en rättelse