FZ:s listning av årets 50 bästa spel fortsätter, i dag tar vi oss an platserna 30-21. Fler listor följer, häng med oss resten av veckan - vinnaren avslöjar vi på nyårsafton.

30. #Call of Duty: World at War

Infinity Wards Call of Duty 4 blåste nytt liv i serien och hamnade på en stabil femteplats förra året. Sedan fick Treyarch återigen uppdraget att göra nästa del med samma motor för att ge huvudutvecklarna tid att jobba på riktiga förändringar, och de återvänder i World at War till det välbekanta andra världskriget. Som så mycket annat i år är det inte speciellt nyskapande, men synnerligen välgjort och underhållande - speciellt i multiplayer.

» Recension

29. #Saints Row 2

Saints Row 2 är Grand Theft Auto IV:s oseriösa kusin och skäms inte ett dugg över att vara det. Medan Rockstar satsar på mer sofistikerat berättande satsar Volition på högre tempo, mer explosioner och ännu mer bisarr humor. Spelens respektive minispel belyser skillnaden. Bowling eller spruta skit från en tankbil? Dart eller skrotbilsderby? Saints Row 2 är ett oseriöst spel som är seriöst underhållande.

» Recension

28. #Super Street Fighter II Turbo HD Remix

Super Street Fighter II Turbo från 1994 är ett av tidernas bästa fightingspel, och när Capcom tillkännagav en remake med ny, högupplöst grafik var det många som satt och dreglade. Grafiken är ljuvlig och musiken från OC ReMix likaså, men det är spelets finjusterade gameplay som är fantastisk. Förstås. Det här är en remake med själ, gjord för hardcore-fansen.

» Mer info
» Detaljerat om ändringarna

27. #Valkyria Chronicles

Sega tänker utanför ramarna och levererar ett underskönt stycke rollspel med strategiska inslag. Långsamt, omgångsbaserat och med flera avsteg från traditionen. Utspelas i ett parallellt Europa under 30-talet och såväl grafik som story är godis för fantasin. En stor spelupplevelse - om du vet att uppskatta det udda upplägget.

» Recension

26. #Battlefield: Bad Company

DICE gjorde visserligen en Xbox 360-version av Battlefield 2: Modern Combat, men det här känns som deras första riktiga bidrag till den nuvarande generationen konsoler. Att Bad Company är en otroligt underhållande lagshooter i multiplayer förvånar egentligen inte. Det gör däremot faktumet att det även innehåller en välgjord singleplayerkampanj.

» Recension
» Demo: Xbox Live, Playstation Network

Föregående Nästa
Skicka en rättelse