Vi närmar oss toppskiktet av årets bästa spel i stadig takt och är nu inne på de 20 bästa titlarna. Topplatserna avslöjar vi på nyårsafton - häng med hela vägen tills dess.

20. #Prince of Persia

Den massiva studion Ubisoft Montreal gav oss en trilogi som började med det mästerliga Prince of Persia: The Sands of Time för fem år sedan. De två uppföljarna mottogs väl, men nådde inte samma höjder och kritiserades av vissa för att lägga för mycket fokus på svärdviftande. Med Prince of Persia gör Ubi en ren nystart, och resultatet är enastående; sällan har vi njutit så mycket av att titta på ett spel. Tur att dess gameplay inte heller gör oss besvikna.

» Recension

19. #Burnout Paradise

Criterion imponerade redan med första Burnout och har sedan dess stadigt förbättrat sitt framgångsrika koncept: intensiv, aggressiv, snabb arkadracing med grym fartkänsla och massor av bilaction. Med Burnout Paradise nöjde de sig inte med polerande och trygga småändringar, utan siktade högre - och träffade mitt i prick. Spelet bjuder på en stor, öppen stad i bästa sandlådestil utan att kompromissa med det som gjort Burnout-serien till bland det roligaste som finns i bilspelsväg. Plus i kanten för mängden gratis nedladdningsbart innehåll.

» Recension
» Demo: Xbox Live, Playstation Network

18. #World of Warcraft: Lich King

Det var på med vinterjackan som gällde när Blizzard öppnade den nya och på sina håll iskalla kontinenten Northrend. Och fastän trängseln i Azeroth fick Stockholmstrafiken på Essingeleden en onsdagmorgon att blekna så har de flesta spelare nu slagit sig till ro i den nya spelvärlden. Det har klagats på att spelet är för lätt och det har gnällts på att det är för tomt. Ibland är det för fullt och ibland är det för fattigt. Ändå fortsätter man, nästan tvångsmässigt, att komma tillbaka och har det faktiskt rätt så bra under tiden man spelar. Det kännetecknar ett bra spel.

» Recension
» 10 dagars trial-version

Föregående Nästa
har inte spelat senaste midnight club men det verkar fått en bra plats 07/01 word of goo förtjänade sin plats, själv tycker jag att gh wordtour äger sönder rockband1&2 även om det är en total rip-off. Skönt och se att WoTLK inte kom in på topp-tio paradise är överskattat precis som bad company 07/01 Nog tyckte jag att Burnout Paradise förtjänade en högre plats än det fick. Burnout serien har alltid varit (i min åsikt) det bilspel med bäst fartkänsla. Jag brukar själv ta fram det då o då bara för att slököra lite i Paradise City. Självklart går det... 28/12 Nu snackade jag inte enbart om den här tråden och den här listan. Detta är förekommande överallt på fz´s forum så fort wow nämns. Speciellt wow´s barnsliga grafik. Jag missuppfattade dock en del av inläggen här. Så jag hoppade på kanonerna lite snabbt.... 28/12 Snarare GTA 4 :) 28/12 Yeah!8):D 28/12 Äsch, inget att bli besviken över. Det är alltid intressant att se vad andra tycker, men sådana här listor ändrar ju knappast ens egna åsikter, eller hur? Måste också säga att begreppet 'barnslig grafik' verkligen verkar ha gått överstyr i sin definitio... 28/12 Helt otroligt, värdelös lista, men alla har olika smak, hade alla fått göra sin egen lista så hade den där inte varigt så ovanligt konstig. Suck, STOR BESVIKELSE 28/12 Ja jag ser det nu, dock ändrar det inte så mycket. Att Goo (som för övrigt visade sig vara riktigt riktigt bra) har "barnslig" grafik har inget att göra med den kvaliten den besitter. I detta fallet tycker jag definitivt att den ska ligga bättre till... 28/12 Snarare Midnight club LA som har de känslan där det till och med finns folk som går på gatan och poliser som patrullerar. Mer liv i midnight club än i burnout paradise, tycker jag iaf. Med det sagt så kan jag förstå dig då burnout är ett riktigt trevlig... 28/12
Skicka en rättelse