I fredags drog Valve den tredje och sista kaninen ur sin hatt - efter operativsystemet SteamOS och den matchande hårdvaran var det dags för deras egen gamepad att göra entré. Två stora rörelsekänsliga rundlar istället för styrkors och knappar gör att den skiljer sig ganska markant från traditionella handkontroller men de första intrycken tycks vara lovande.

I samband med avslöjandet höll Valve hov för en skara utvecklare och Kotaku har samlat på sig en handfull citat. #Super Meat Boy-skaparen Tommy Refenes har dessutom skrivit ett längre blogginlägg om upplevelsen. Och han verkar minst sagt petig.

När det kommer till hårdvara är jag väldigt, väldigt kräsen. Vi har en Razer-kontroll med konstiga knappar som klickar märkligt. Jag vägrar att använda den. Jag hatade att spela på PS3 när den först släpptes för att Sixaxis inte hade någon Dualshock och var för lätta. Jag spelade inget PS3-spel förrän jag köpte en Dualshock3. Jag bemödar mig inte ens testa Ouya-kontrollen för om andra klagar på fördröjning vet jag att med all säkerhet att jag kommer att märka av dem.

Han testade Steam Controller med både sitt eget utmanande plattformsspel och oförlåtande #Spelunky. Efter ett antal stycken ingående observationer sammanfattar han upplevelsen med följande mening.

Fantastiskt start, behöver några förbättringar, men jag skulle kunna lira vilket spel jag ville med den.

.