Topp tio! Tre dagar återstår innan vi berättar vilket spel som var årets bästa, men i dag börjar allvaret på riktigt så att säga. Plats 10 till 7 vinns av följande alster.

10. #Gears of War 2

Bredare axlar, större vapen, mörkare röster - Epic gillar testosteron. Gears of War var shootern som tog det här med manligt till helt nya nivåer. Tycka vad man vill om det, de ruskigt välgjorda kontrollerna tog konsolpangandet till nya nivåer och följaktligen regnade det toppbetyg över Epics 360-debut.

När Marcus Fenix & co återvänder för en andra omgång mot locust-krigarna är mottot "more is more". De geniala kontrollerna fungerar minst lika bra och med fetare flerspelarlägen i bagaget lever Gears of War 2 upp till de flestas förvätningar. En av årets bästa shooters (definitivt den tyngsta), även om vi på FZ inte utser den till genrens bästa. Men en finfin tiondeplats räcker det till.

» Recension

9. #Warhammer Online

Nej, det petade inte ner World of Warcraft från MMO-tronen. Det har inte i närheten av lika många spelare som Blizzards monstruösa succé. Men sånt spelar mindre roll i detta sammanhang - kvalitet och kvantitet är två olika saker. Och Warhammer Online osar kvalitet.

Det genomarbetade PvP-systemet uppmanar folk att faktiskt spela tillsammans - inte fel i ett spel som faktiskt handlar om just det. Och trots (eller kanske tack vare?) spelets problem med att bli färdigt - det har lagts ner och försenats åtskilliga gånger - var det ovanligt välputsat när det väl nådde butik. Det är också enkelt att komma in i, utan att för den delen bli barnsligt. Ett lika grymt som tillfredsställande stycke evigt krig.

» Recension

Föregående Nästa
Dead Space till PC var nog det sämsta I år, lycka för dom som tankade ner skiten olagligt och inte kastade pengar på så kass portning. borde inte vara med på listan heller är det bara för konsol den här listan?..årets jävla besvikelse men det var helt... 30/12 LOL, GTA 4 körs i 640p på ps3'an (xbox kör på 720p). Jag skrev ÄKTA 1080p dvs inte något uppskalat skit där dom interpolerar pixlarna. Om källan leverar äkta 1080p dvs 1920X1080 progressiv scan får du mycker skarpare och klarare bild än 720p men man mås... 30/12 Jag tycker inte om att NHL09 ligger så högt upp eftersom det är samma sak år ut och år in, men det är bara min åsikt och jag får ta och acceptera att det fick en så bra plats :) 30/12 Att det inte finns framedrops!? Du måste då vara blind! Eller bara en riktigt fanboy. Jag har varit i många battles/filmklipp då framesen varit nere på säkerligen 14-15/s. Förstår inte hur man kan missa det, antigen e du blind eller så ljuger du bara... 30/12 Inte en chans! NHL 95 var seriens höjdpunkt där allt var perfekt, det hade verkligen allt som man kan kräva av ett hockeySPEL. 09 är det sämsta skit jag spelat i hockeyväg, enda orsaken till att jag plågat mig igenom en säsong tillsammans med polaren... 30/12 Sen är det MYCKET vanligare med washout i nhl när det gäller icing. Om det finns någon chans att en försvarare kan nå pucken eller stoppa pucken från att passera förlängda mållinjen så blir det oftast washout i nhl. Vilket borde införas i elitserien ock... 30/12 Jag har spelat igenom mgs4 3 gånger och det finnns inte en frame drop i hela spelet, du måste ha något fel på din ps3'a eller så ljuger du bara. Även kvaliten på spelet är bland det högsta jag varit med om, inte en patch har släppts för single player... 30/12 Dead Space? really? Lets do the samething over and over again! :o 30/12 Hehe:) Mgs4 kommer 1 eller 2 (förmodligen 1. Little big planet lägger sig nog 5. Varför Mgs4 kommer att komma högre än GoW2 vet jag dock inte, suttit och spelat några timmar nu. Eller, spelat o spelat. Tittat på mellanfilmerna. Men när man väl får spela... 30/12 Sant, men det är 1-3 timmar det slår på i Europa och inte mer. 30/12
Skicka en rättelse