Bra spel handlar om vad de innehåller, inte hur långa de är. Josef Fares tar i avsnitt fyra av Fragzone chansen att förklara varför långa spel ofta är en riktigt dålig idé.

Josef Fares debut som spelmakare, #Brothers: A Tale of Two Sons, fick ett strålande mottagande, även om det hördes ett eller annat klagomål på att spelet var för kort. Men om Fares fått göra precis som han ville skulle succén kanske ha varit ännu kortare. I säsongens fjärde Fragzone-avsnitt förklarar han sig nämligen vara en svuren fiende till spel som är långa för sakens skull, att spel blir sämre när samma sak upprepas gång på gång.

Se Josef Fares leverera sin less is more-filosofi och raljera över längdhyserin i det senaste avsnittet av Fragzone.

//player.vimeo.com/video/77583213

Jag håller helt med Fares, ett av mina problem i vardagen är att jag helt enkelt inte hinner spela klart spel, vilket är väldigt tråkigt. Har på riktigt börjat uppskatta kortare äventyr nu mera. Ett av mina gamla favorit-spel är ju fortfarande Star Fox... 25/10 Skulle inte räkna Portal till ett kort spel. För mig tog det lite längre, typ 8 timmar. Å andra sidan är jag rätt trög så jag kanske inte motsvarar gemene man, så att säga. 24/10 Det stämmer faktiskt på ett vis. När jag tänker efter så är det ju de där långa spelen man minns bäst. Fast portal var jävligt bra :) (5-6 h). Och Braid! 24/10 Mannen har en poäng. Själv har jag märkt att jag tappar tålamodet/inlevelsen efter ca 30 h. När det passerar det sträcket så börjar jag bli rastlös och typ springer genom sista biten. Var så i Skyrim, Ni No Kanu, GTA V osv. Men sen finns det spel jag... 24/10 Han blir helt galen på allt detta jävla tjat om att spel är för korta. "Ett spel ska vara så långt som det behöver vara". Tycker fortfarande han är lite av banan, vem bestämmer hur långt ett spel behöver vara? Om man spelar ett spel som man tycker är... 24/10 Misstaget Fares gör är att ställa spellängd mot spelupplevelse. Att du antingen har ett bra spel eller så har du ett lång spel. Man kan göra långa spel utan att repetera. Man kan förlänga ett spel som tar 3 timmar till 5 timmar utan att tumma på kvalité... 24/10 Skyrim blir vad du gör det till. Det ligger på ditt ansvar. Klart det är samma grundmekanik, något annat vore ju konstigt. Men det går att få det väldigt varierat. 24/10 Själv föredrar jag långa spel. Korta spel blir lätt bortglömda imho. 24/10 Rubriken spetsar till det hela, hör vad han säger i filmen innan vi slänger honom på sophögen. 23/10 Stora ord från en nykomling. När jag väl köper ett spel vill jag ha underhålling i minimum 5 timmar. Mina mest spelade spel på Steam ligger och nosar på 300 timmar och jag har inte ångrat en enda krona i de spelen. Men om man gör interaktiva filmer kans... 23/10
Skicka en rättelse