Ikväll pratar vi om framtiden som stavas med O och R - Oculus Rift! - och låter två kära skribenter testa den virtuella verkligheten för allra första gången. Sedan diskuterar vi såklart möjligheterna - och problemen - med tekniken. Kommer det att slå kommersiellt?

Vi står inför ett generationsskifte. De nya konsolerna ramlar snart in i farstun, i alla fall en av dem, men medan #Sony och #Microsoft spänner musklerna känns pc-marknaden mer relevant än någonsin. Indiespel utmanar de stora drakarnas monopol, Valve rör om i vardagsrumsgrytan med sin Steambox och snart kan en virtuell verklighet finnas i varje hem.

Under nästa år släpps Oculus Rift, ett VR-headset för den breda massan, men redan nu finns ett utvecklarkit som gett redaktionen både hisnande upplevelser och ett lätt illamåande. När vi visade upp tekniken på Gamex stod folk i flera timmar för några minuter med framtiden. För det känns faktiskt så, som ett stort steg i spelsammanhang. Som att gå från de platta fienderna i #Wolfenstein 3D till de köttiga kropparna i #Quake.

Vi diskuterar möjligheterna, de potentiella hindren och låter några av våra skribenter testa de virtuella verkligheterna för första gången. Giljotiner, fobimani och basejumping i en blandning som bara kan sluta med...

PS: Om du har problem att se programmet, klicka dig vidare till Vimeo.

Skicka en rättelse