#Total War: Rome II – Caesar in Gaul heter det första nedladdningsbara tillägget till det historiska strategispelet #Total War: Rome II. Eller åtminstone det första som bjuder på en ny kampanj, vilket creative director Mike Simpson betonar i ett pressmeddelande:

– Vi har släppt ett antal DLC-paket och gratis uppdateringar till Rome II, men detta är den mest omfattande hittills. Vi har alltid planerat att fokusera på några av de viktigaste konflikterna från förr, och Caesars krig i Gallien känns som en ideal plats att börja på.

Kampanjen bjuder på 18 provinser att erövra, med ett större fokus på karaktärer och ledare. Mekaniken för inbördeskrig byts ut mot andra, mer passande, alternativ som att olika stammar gaddar ihop sig i tuffa allianser. Eftersom multiplayer-kampanjen inte sträcker sig över ett lika stort område som i det ursprungliga spelet så kommer internet-bataljer mellan två spelare inte vara lika tidskrävande. Tillägget kommer med fler spelbara fraktioner och nya enheter.

Den 12 december höjer Total War: Rome II – Caesar in Gaul spjuten och invaderar som digital nedladdning för 133 kronor (15 euro). Några bilder från expansionen ser ni nedanför.