Spelåret 2013 ligger alldeles strax bakom oss. Men innan FZ stänger dörren helt kommer vi hylla de mest magnifika titlarna. Vi börjar med skribenternas favoriter.

"För när du väl har slagit den sötaste och samtidigt mest pompösa Mario-bossen någonsin, ja, det är ju då det börjar på riktigt" – Fredrik Eriksson


Super Mario 3D World

Hej, jag heter Fredrik och kan inte sluta spela #Super Mario 3D World. Fast oss emellan: jag har inte direkt gjort något allvarligt försök. Dagarna är ändå tillräcklig uppbokade med att samla gröna stjärnor, saknade stämplar och göra hela den här fantastiska världen till min alldeles egna klöspelare. Och, herregud, vi måste prata om mervärdet. Det är helt enastående. För när du väl har slagit den sötaste och samtidigt mest pompösa Mario-bossen någonsin, ja, det är ju då det börjar på riktigt.
Läs vår recension


The Wolf Among Us

Det tog rätt lång tid att vänja mig vid tanken att jag varken gillar fantasy- eller scifi-litteratur mest. Min genre är deckare; mysrysliga bladvändare som ständigt omprövar mina whodunnit-teorier. Och känslan efter första episoden av #The Wolf Among Us är att #Telltale är på väg att skriva en thriller av orimligt hög kvalitet. Willinghams Fables-universum är en vass approach på de naiva barnasagorna och de lika vassa pennorna hos Telltale gör den mer än rättvisa. Men först nästa år får vi se om de lyckas ta den hela vägen i mål. Fast något annat vore, ärligt talat, en sensation.
Läs vår recension


Fire Emblem: Awakening

Jag älskar dem alla. Prinsen, hans syster, den dryge bågskytten och riddaren på sin bevingade pegasos. Alla är mina hjältar och mina vänner. Dör någon av dem dör också en bit av mig själv. Det gör lika ont varje gång och i ett krig av den magnituden som #Fire Emblem: Awakening bjuder på är det i princip omöjligt att hålla alla vid liv. Men jag försöker, tar i från tårna för att försöka räkna ut fiendens taktik och eventuella bakhåll. Givetvis förlorar jag – men vinner samtidigt ett omistligt spel.
Läs vår recension

Skicka en rättelse