Spelåret 2013 ligger alldeles strax bakom oss. Men innan FZ stänger dörren helt kommer vi hylla de mest magnifika titlarna. Vi börjar med skribenternas favoriter.

"Det smakar lite illa i munnen när du skrapar hjärnsubstansen av skorna." – Tomas Andersson


Brothers: A Tale of Two Sons

Om #Starbreeze förtjänar en plats i historieböckerna är det för att de vet hur man gifter vattnet film med oljan spel. Först #Riddick, och nu #Brothers. Regissören Josef Fares saga är en debut som bortom gulligheten slår omkull oss med årets mest hjärtskärande spelögonblick.

Brothers går inte den upptrampade stigen. Det förrädiskt enkla blir en fälla, och någonstans mellan trolska bergsmassiv och stupade jättar glöms bristen på utmaning bort. Då slår fällan igen, och hur du än sliter tar du dig inte ur den utan minst en tår i ögonvrån.

Läs vår recension


Grand Theft Auto V

Det karaktärsmässigt svagaste GTA på tio år drivs av den starkaste GTA-karaktären någonsin. Att ge kaosmaskinen Trevor huvudrollen gör #Grand Theft Auto V till en spegel, en titt på dig själv när du gör alla de där psykotiska grejerna bara för att du kan. Med skillnaden att du måste. Det smakar lite illa i munnen när du skrapar hjärnsubstansen av skorna. Genialt. Nästan lika genialt som Los Santos – den bästa GTA-värld #Rockstar fött.

Läs vår recension


The Wolf Among Us

Tack minnet för att du funkar så illa. Jag har dunkla bilder av barndomens sagohjältar, fragment där godhet och ädelmod drar de skarpastekonturerna. Ett tydligt minne av det skulle självdö om det mötte #The Wolf Among Us. Att återse hjältarna så här blir ett vinterbad, ett chockartat dopp i kall cynism och en gåta byggd på rå, stinkande död.

Men Telltales storstad har ändå plats för humor, och när bilden av hur sagohjältar brukar vara raseras av deras egna bekännelser och beteenden känner jag mig lite… vuxnare. Och oerhört sugen att få veta mer.

Läs vår recension

Skicka en rättelse