Spelåret 2013 ligger alldeles strax bakom oss. Men innan FZ stänger dörren helt kommer vi hylla de mest magnifika titlarna. Vi börjar med skribenternas favoriter.

"Enemy Within gjorde ett spel som vi trodde var snudd på perfekt ännu lite bättre" – Mats Nylund


Xcom: Enemy Within

Förra årets bästa strategispel fick i år en extremt generös expansion. Den införde en ny grupp fiender, nya spelmekaniker och scenarier. Sådant vi saknade i grundspelet, som möjligheten att försvara sin bas mot anfallande utomjordingar eller möjligheten att infiltrera fiendeorganisationer, stoppades in, till synes med självklarhet. #Enemy Within gjorde ett spel som vi trodde var snudd på perfekt ännu lite bättre.
Läs vår recension


Battlefield 4

Battlefield-serien har redan från första början stått för högkvalitativ actionunderhållning och multiplayer av yppersta världsklass. #Battlefield 4 tar konceptet bakom den enormt framgångsrika #trean, putsar av de kantigaste hörnen och lägger till en mängd små detaljer, flera enorma imponerande kartor att slåss på och ett helt nytt och betydligt mer beroendeframkallande uppgraderingssystem för din soldat. Bättre än så här blir det inte, förrän #Battlefield 5 kommer förstås.
Läs vår recension


Shelter

Att vara mamma är ett otacksamt jobb. Innan #Might and Delight försökte sig på det var det dock ingen som trodde att det gick att göra spel av konceptet. Som grävlingsmoder försvarar du dina telningar mot rovdjur, hjälper dem att undkomma hungriga fåglar och lotsar dem igenom livsfarliga forsar. Det är inte bara ett underhållande spel, det är dessutom en både vacker och tankeväckande upplevelse som ger mersmak. När får vi spela som rovfågeln? Läs vår recension

Skicka en rättelse