Stunden är inne. FZ utser årets spel 2013 och konkurrensen är brutal. Vem vann? Vem försvann? Det här är den definitiva topp 10-listan ingen gamer bör vara utan.

2. The Wolf Among Us

Sagorna är inte vad de en gång var. Visst, bakom barndomsberättelsernas disneyfierade yta fanns ofta mörka stänk, men #Telltales noirdeckare förvränger skevheten, mångdubblar svärtan och förtjänar varje uns av Pegis 16-årsrekommendation. #The Wolf Among Us vänder sig till vuxna sinnen med samma sorts diamanttäta mordgåta som Hitchcock och Bogart briljerade med.

Telltales fabel är flera sjumilakliv från de sagorna vi växte upp med.

Stora stygga vargens försök att vinna omgivningens tilltro grusas gång på gång när hans moraliska val biter honom i svansen. Inte undra på att han är uppgiven. Fast en skev krets "vänner" gör förstås sitt till. Den försupna flygande apan och en motsträvig Toad gör det enkelt att plocka fram cynismen och göra de onda, hårda valen. Tills ett oskyldigt barn och hans ynkliga far drar i exakt rätt trådar för att släppa loss en flodvåg av dåligt samvete. Sen står du där och speglar dig i din egen svinighet.

På två korta timmar letar dessa udda existenser sig in i vargens ärrade hjärta. Ett hjärta som hoppar över några slag när deras avhuggna kroppsdelar hittas på hans trapp. Nej, sagorna är inte vad de en gång var.

Låter inte så dumt. Nog för att jag tycker att FZ tar upp ett brett urval av titlar, men jag hade gärna sett många fler kvinnliga skribenter, om inte annat för ett möjligtvis annorlunda perspektiv på artiklar och spelrecensionerna. Känns som att många... 07/01 Det finns ganska mycket som kan göras för att bredda FZ rent innehållsmässigt. Dels vad gäller nyhetssidan men också vad recensenter tar upp för aspekter i spelen. Jag tror att om FZ promotade lite kvinnliga twitch-streamare, lyfte fram lite fler spel... 07/01 Men är den verkligen "för män" undrar jag då, och inte för spelare, oavsett kön? Jag skulle bli oerhört besviken ifall kvinnor ratades anställningsplatser pga sitt kön när FZ söker folk, precis som jag skulle bli på varje arbetsplats där sådant förekomm... 07/01 Visst kan det vara så att 26 av 27 på FZ är där för att alla andra sökande var män. Då är ändå frågan vad har FZ för image och varför lockas inte kvinnliga sökanden? Har man intresserat sig för att bredda sig - eller är man nöjd med att köra på en spelt... 06/01 Men är du säker på att många kvinnor fått nobben på sina ansökningar till FZ pga sitt kön då? Eller är det jämställt att sparka folk för att kvotera in kvinnor? Jag kan i vissa fall hålla med om kvoteringsbehov, i mansdominerade branscher där lika många... 02/01 Arnroth skriver krönikor, inte ledare. Vi har en frilansande krönikör som ibland tagit upp jämställdhet (5-6 gånger på ett år, tror jag). Det måste han kunna göra utan FZ-redaktionen är skenhelig när den inte lever upp till din tolkning av hans texter. 02/01 Det är lite lustigt ändå, den sortens argument fungerar inte alls när någon argumenterade med Arnroth, då handlade om att det minsann var dags att röja upp i spelträsket med grabbigheten, att de (stackars) kvinnorna minsann levde i ett spelpatriarkat.... 02/01 Ursäkta sent svar, jag har varit julledig och utrikes. Vår ambition är att vara landets bästa spelsajt. Vi har däremot inga uttalade mål att bli den mest jämställda eller bäst demografiskt representativa (eller vad man ska kalla det). Snittåldern hos... 02/01 http://www.escapistmagazine.com/videos/view/zero-punctuation/8591-Super-Mario-3D-World 30/12 Så du menar att man ska sparka halva redaktionen för att vara politiskt korrekt och samtidigt göra människor som dig nöjda? Det kanske inte är så jävla lätt heller att hitta kompetent folk (gäller båda kön förstås). Bra speljournalister växer inte på... 30/12
Skicka en rättelse