Stunden är inne. FZ utser årets spel 2013 och konkurrensen är brutal. Vem vann? Vem försvann? Det här är den definitiva topp 10-listan ingen gamer bör vara utan.

3. Grand Theft Auto V

#Rockstar, precis som deras namn antyder, har en ganska lyxig tillvaro. De är spelvärldens rockstjärnor och en av få utvecklare som har lyxen att ligga och värpa på ett spel så länge de vill. Deras ägare #2K står ändå bara bredvid och gnider händerna. Med all rätt, trots att spelets budget kan köpa dig en paradisö fick de igen all kosing utan att blinka. Vad är det med #GTA V som gör oss lika skogstokiga som Trevor?

Årets mest hajpade spel levde upp till förväntningarna.

Till att börja med är Los Santos den mest fantastiska staden som skapats i spelväg; en miniversion av ett levande Los Angeles. Man kan också kalla den en fjärde karaktär du interagerar med på de mest galna sätt. Vi kan stå vid piren på Santa Monica (eller Del Perro som den heter i spelet) och bara njuta av solnedgången, för att sedan sätta oss i den nysnodda helikoptern och låta en hel värld av möjligheter breda ut sig under oss.

Och det är en värld fylld av karismatiska, vansinniga karaktärer. Det är också din värld. För bortom den satiriska storyn finns en frihet som saknar motstycke under spelåret 2013. Just därför är årets mest efterlängtade spel också ett av de bästa.

Låter inte så dumt. Nog för att jag tycker att FZ tar upp ett brett urval av titlar, men jag hade gärna sett många fler kvinnliga skribenter, om inte annat för ett möjligtvis annorlunda perspektiv på artiklar och spelrecensionerna. Känns som att många... 07/01 Det finns ganska mycket som kan göras för att bredda FZ rent innehållsmässigt. Dels vad gäller nyhetssidan men också vad recensenter tar upp för aspekter i spelen. Jag tror att om FZ promotade lite kvinnliga twitch-streamare, lyfte fram lite fler spel... 07/01 Men är den verkligen "för män" undrar jag då, och inte för spelare, oavsett kön? Jag skulle bli oerhört besviken ifall kvinnor ratades anställningsplatser pga sitt kön när FZ söker folk, precis som jag skulle bli på varje arbetsplats där sådant förekomm... 07/01 Visst kan det vara så att 26 av 27 på FZ är där för att alla andra sökande var män. Då är ändå frågan vad har FZ för image och varför lockas inte kvinnliga sökanden? Har man intresserat sig för att bredda sig - eller är man nöjd med att köra på en spelt... 06/01 Men är du säker på att många kvinnor fått nobben på sina ansökningar till FZ pga sitt kön då? Eller är det jämställt att sparka folk för att kvotera in kvinnor? Jag kan i vissa fall hålla med om kvoteringsbehov, i mansdominerade branscher där lika många... 02/01 Arnroth skriver krönikor, inte ledare. Vi har en frilansande krönikör som ibland tagit upp jämställdhet (5-6 gånger på ett år, tror jag). Det måste han kunna göra utan FZ-redaktionen är skenhelig när den inte lever upp till din tolkning av hans texter. 02/01 Det är lite lustigt ändå, den sortens argument fungerar inte alls när någon argumenterade med Arnroth, då handlade om att det minsann var dags att röja upp i spelträsket med grabbigheten, att de (stackars) kvinnorna minsann levde i ett spelpatriarkat.... 02/01 Ursäkta sent svar, jag har varit julledig och utrikes. Vår ambition är att vara landets bästa spelsajt. Vi har däremot inga uttalade mål att bli den mest jämställda eller bäst demografiskt representativa (eller vad man ska kalla det). Snittåldern hos... 02/01 http://www.escapistmagazine.com/videos/view/zero-punctuation/8591-Super-Mario-3D-World 30/12 Så du menar att man ska sparka halva redaktionen för att vara politiskt korrekt och samtidigt göra människor som dig nöjda? Det kanske inte är så jävla lätt heller att hitta kompetent folk (gäller båda kön förstås). Bra speljournalister växer inte på... 30/12
Skicka en rättelse