Porlande skratt, vassa svordomar och tårfyllda ögon. Förra året vandrade längs hela känslospektrumet när det levererade sina spelupplevelser med små egensinniga berättelser, storslagna mastodonttitlar och intensiva action-lir. 2013 var ett mycket bra år för oss som helst spenderar vår lediga tid framför varmt inbjudande skärmar med handkontroller, tangentbord och möss i högsta hugg. Kan 2014 bli ännu bättre?

Absolut, menar vi. Men inte helt utan reservationer. Vi befinner oss i mitt i ett generationsskifte där Xbox 360 och Playstation 3 tackar för sig med en bombastisk final av högintressanta storspel. Man kan knappast önska sig ett finare avslut än så. Men hur går det egentligen för efterträdarna?

Playstation 4 saknar de riktigt stora, exklusiva spelen som ska övertyga oss om att vi behöver uppgradera till nästa generationens hårdvara. Och när hittar egentligen Xbox One hit till våra nordliga breddgrader? Nintendo dras med finansiella motgångar då Wii U har visat sig vara ytterst svårsåld, och 2014 kan bli ett riktigt ödesår för det anrika företaget. Kan de planerade stortitlarna vända trenden eller är det redan för sent?

Vi går ett väldigt spännande år till mötes, och oavsett hur det ser ut på marknaden gör vi det tillsammans med ett helt lass spel som har potentialen att slå oss med häpnad. Detta är 30 titlar du inte får missa under året.

Mattias Frost,
Skribent