Tamriel är en konfliktfylld och komplicerad värld. FZ förklarar grunderna med raser, fraktioner och ett flexibelt klassystem.

I ungefär en veckas tid har vi utforskat den uppkopplade versionen av Tamriel i #The Elder Scrolls Online. Vi har huttrat i kalla Skyrim-landskap, jagat vilda djur i grönskande regnskogar och dödat andra äventyrare i ett krigshärjat Cyrodiil. Det är en komplicerad värld, fylld med politiska intriger, raser med olika viljor och ett klassystem som lägger kreativ frihet i händerna på spelarna. Låt oss titta närmare på detta för att lära oss mer om förutsättningarna för våra framtida äventyr.

Vilken typ av hjälte kommer du vara?

Fraktioner och raser

Aldmeri Dominion består av tre raser som alla tror på intelligens, tålamod och sunt förnuft. De söker inte makt för sakens skull, utan tycker mest det är riskabelt att låta någon av de yngre raserna styra. High elfs passar väl för att axla alla typer av magiska roller, medan kusinerna wood elf är bättre lämpade för att smyga runt med pilbåge. Den kattlika rasen khajiit är även bra på att röra sig i skuggorna, men är också särskilt duktig på att slåss i närstrid, skyddad av medium armor.

Argonian är neutrala trots sin kluvna tunga

Daggerfall Covenant drivs av kapitalistiska begär när de än en gång vill lägga beslag på ruby-tronen. För att få igång handelsvägarna höjer den magiskt skickliga breton-rasen trollstavarna i stridsfärdigt läge. De är i gott sällskap av redguards som fostras till att bli starka krigare som föredrat att slåss i närstrid. Orcerna har naturligt mycket hälsa och är särskilt förtjusta i heavy armor, vilket gör att de passar utmärkt som tanks.

Ebonheart Pact består av en osannolik skara utbölingar som alla bor i hårda landskap, och som tillsammans slåss för att behålla sin självständighet. Den starka nord-rasen använder gärna tvåhandsvapen och gör med fördel skada eller agerar tank. Dark elfs är väl utrustade för att dela ut smärta med aggressiv magi och ett vapen i varje hand. Är man ute efter en hyfsat neutral ras är argonian ett bra val, då de ödlelika varelserna simmar snabbt och får ut mer av att dricka potions. De är även särskilt flinka med restoration-stavar.

De med skarpa ögon noterar säkert att imperial-rasen inte finns i någon av allianserna. Mycket riktigt håller de sig neutrala och kan endast spelas om man köper specialutgåvan Imperial Edition. Gör man det går det att ansluta som imperial till vilken av fraktionerna man behagar. Genom att förhandsboka den vanliga utgåvan av spelet slipper man helt fraktionsbegränsningarna och kan spela alla raser överallt. Ett grepp som väckt en del ont blod på den vida webben, men som alltså låter en high elf ansluta till Ebonheart Pact om de så önskar.

Föregående Nästa
Detta är varför 20 minuter inte är tillräckligt. I kort: Zenimax Online Studios gjorde med ESO det motsatta av vad Funcom gjorde med AoC. De första 10 level är ganska tråkiga i ESO. 18/02 Första gången jag kommer köpa ett spel till konsoll framför pc-versionen. PS4! 18/02 Testat att plåga dig själv med episka spel som exempelvis Big Rigs: Over the Road Racing i mer än några sekunder? Rena dumheter att du behöver X mängd tid för att säga om du anser att spelet håller någon specifik kvalitet - man behöver inte ens vara sär... 17/02 Förstår inte riktigt varför man skulle ogilla klassystem i ett rollspel? Det är väl därför man spelar? För att spela en roll som inkluderar en klass. Tycker att TES tog en tråkig väg med Skyrim och i princip sa att du kan vara vad du vill. Jag vill kunn... 17/02 Den som tycker att 20 minuter är tillräckligt för att avgöra hur bra ett mmo är och vägrar spendera ett par dagar för att se hur det lirar senare i spelet pga att den inte vill slösa sin fritid... Kanske inte ska ägna sin tid alls åt mmo?... Den persone... 17/02 Man märker ju nästan direkt om ett spel tilltalar en eller inte. Så ja, 20 min räcker gott och väl för att kunna ställa sig själv frågan "kan jag se mig själv spela detta spelet i x antal timmar framöver?" Om svaret är nej så är inte spelet tillräckligt... 17/02 [http://www.youtube.com/watch?v=I82pz60iGL0] Ser sjukt kul ut. 16/02 Räcker för att bekanta sig med grunderna i spelet som mekaniken bakom quest systemet och stridssystemet vilket jag kan garantera är 99.99% av det en spelare kommer spendera sin tid på. 16/02 behöver inte se hela spelet för att döma för mig själv. har sett klipp, hört av vänner som har spelat och bildat en egen uppfattning av spelet. höll inte måttet helt enkelt. 16/02 För 20 minuter räcker ju gott och väl för att avgöra ett helt spel.. ...eller inte. 16/02
Skicka en rättelse