I ungefär en veckas tid har vi utforskat den uppkopplade versionen av Tamriel i #The Elder Scrolls Online. Vi har huttrat i kalla Skyrim-landskap, jagat vilda djur i grönskande regnskogar och dödat andra äventyrare i ett krigshärjat Cyrodiil. Det är en komplicerad värld, fylld med politiska intriger, raser med olika viljor och ett klassystem som lägger kreativ frihet i händerna på spelarna. Låt oss titta närmare på detta för att lära oss mer om förutsättningarna för våra framtida äventyr.

Vilken typ av hjälte kommer du vara?

Fraktioner och raser

Aldmeri Dominion består av tre raser som alla tror på intelligens, tålamod och sunt förnuft. De söker inte makt för sakens skull, utan tycker mest det är riskabelt att låta någon av de yngre raserna styra. High elfs passar väl för att axla alla typer av magiska roller, medan kusinerna wood elf är bättre lämpade för att smyga runt med pilbåge. Den kattlika rasen khajiit är även bra på att röra sig i skuggorna, men är också särskilt duktig på att slåss i närstrid, skyddad av medium armor.

Argonian är neutrala trots sin kluvna tunga

Daggerfall Covenant drivs av kapitalistiska begär när de än en gång vill lägga beslag på ruby-tronen. För att få igång handelsvägarna höjer den magiskt skickliga breton-rasen trollstavarna i stridsfärdigt läge. De är i gott sällskap av redguards som fostras till att bli starka krigare som föredrat att slåss i närstrid. Orcerna har naturligt mycket hälsa och är särskilt förtjusta i heavy armor, vilket gör att de passar utmärkt som tanks.

Ebonheart Pact består av en osannolik skara utbölingar som alla bor i hårda landskap, och som tillsammans slåss för att behålla sin självständighet. Den starka nord-rasen använder gärna tvåhandsvapen och gör med fördel skada eller agerar tank. Dark elfs är väl utrustade för att dela ut smärta med aggressiv magi och ett vapen i varje hand. Är man ute efter en hyfsat neutral ras är argonian ett bra val, då de ödlelika varelserna simmar snabbt och får ut mer av att dricka potions. De är även särskilt flinka med restoration-stavar.

De med skarpa ögon noterar säkert att imperial-rasen inte finns i någon av allianserna. Mycket riktigt håller de sig neutrala och kan endast spelas om man köper specialutgåvan Imperial Edition. Gör man det går det att ansluta som imperial till vilken av fraktionerna man behagar. Genom att förhandsboka den vanliga utgåvan av spelet slipper man helt fraktionsbegränsningarna och kan spela alla raser överallt. Ett grepp som väckt en del ont blod på den vida webben, men som alltså låter en high elf ansluta till Ebonheart Pact om de så önskar.