Kickstarter är crowdfundingfenomenet som ger entreprenörer verktyg att marknadsföra projekt som storbolagen inte vill (eller får) lägga sina händer på. Det är också ett sätt för folk som tror på entreprenörerna att få delta ekonomiskt. Med miljoner dollar på Kickstarterkontot är #Broken Age, Oculus Rift och #Project Eternity ljusstarka reklamskyltar för fenomenet.

Men det finns också en skuggsida, alla de där projekten som inte nådde pengamålet. Sedan starten 2009 har över 143 000 Kickstarterkampanjer dragits igång, och av dessa har drygt 78 000 missat målet. Inte sällan av goda skäl. Framgångarna kantas av lika många dåliga idéer, kassa marknadsförare, slappa stölder och bondfångerier.

FZ har grävt fram sju udda fåglar i Kickstarterkatalogen, projekt som vi skulle tänka oss både en och två gånger för innan vi halade fram betalkortet. Bedöm själv, och tipsa gärna om dina egna udda Kickstarterfavoriter i kommentarerna!


Island of Paws – A Dog and Cat RPG Game 0==]=====>

Vad: "Dog people and cat people unit!! Help save Paw Island from the monsters in this milti-player (50-100 Person at a time) online RPG game."

Mål: 2100 dollar

Insamlat: 5 dollar

Säljargument: Rob är grafisk designer. Av allt han jobbat med gillar han spel bäst. Han älskar sprite-baserade spel.

https://www.kickstarter.com/projects/79748815/island-of-paws-a-dog-and-cat-rpg-game-0/widget/video.html

Kommentar: Med buzzwordsen ovan sopade Rob hem 5 dollar till sitt projekt under den tid kampanjen var öppen. En person bidrog. Vi misstänker att 5 dollar lämnade Robs bankkonto under insamlingsperioden.

Island of Paws – A Dog and Cat RPG Game 0==]=====>