Glasses-Free 3D game for the iPhone

Vad: Spela i 3D på Iphone utan glasögon.

Mål: 15 000 dollar

Insamlat: 21 dollar

Säljargument: Patenterad precisionsteknik tar fram en film som fastklistrad på Iphone-skärmen ger äkta tredimensionellt spelande. Oh yeah!

https://www.kickstarter.com/projects/1144176189/glass-free-3d-for-iphone-4/widget/video.html

Kommentar: En nutida motsvarighet till Sveriges televisions aprilskämt från 60-talet, där man lurade tittarna att de kunde få färg-tv genom att sätta en nylonstrumpa över rutan. Fast det här är inget skämt. Det är bondfångeri. Två personer tyckte det lät som en så bra idé att de bidrog.

Glassess-Free 3D game for the Iphone


Cat Simulator

Vad: Den första kattsimulator av next-gen-typ.

Mål: 20 000 dollar (pågår till 3 juni)

Insamlat: 1848 dollar

Säljargument: Klättra, klös, sov, jaga och bajsa. En vit och en gulspräcklig kattmodell finns i nuläget klara, men om projektet ros i hamn väntar fler färger. Och, om önskemål finns, Oculus Rift-stöd. Plus: bidra med 1000 dollar för att få en kattkaraktär modellerad efter dig eller din katt.

https://www.kickstarter.com/projects/849914695/cat-simulator/widget/video.html

Kommentar: Någon försöker rida på Bear Simulator-vågen, och denna någon skulle behöva förklara lite tydligare varför det behövs 20 000 dollar för vad som synes vara ett ganska småskaligt projekt. Men vem vet, kanske har @Fredrik Eriksson sällskap av andra kattgalningar där ute som gärna ruinerar sig för att ro projektet i hamn. De har en dryg månad på sig.

Cat Simulator


10 Days of Video Game Gender Benders

Vad: Tio manliga spelhjältar omgjorda till tio kvinnliga diton i en serie bilder som publiceras på webben.

Mål: 500 dollar

Insamlat: 0 dollar

Säljargument: Mega-Woman!Goddess of War! Lady the Hedgehog! Super Mario Sister!

Kommentar: Tyvärr, varken muskelmannen Kratos eller barnvänliga Mario gjorde sig särdeles väl med kvinnliga kurvor. Och även om entreprenören David Stonecipher gillar sin idé lär den inte bli verklighet så länge den ger honom sämre betalt än andra, mer lukrativa uppdrag. Vilket med tanke på Kickstarterinsamlingen kan vara precis vad som helst.

10 Days of Video Game Gender Benders