Krig, våld och erövring är vanliga teman i spel och medan de senaste årens indievåg presenterat en rad nya infallsvinklar är det väldigt få som handlar om depression. Ännu färre om det otänkbara i att råka döda sitt eget barn.

Vi säger det på en gång för att få det överstökat. Vi är lite jäviga när det gäller indiespelet #A Song for Viggo som lanseras på Kickstarter i denna stund. Jäviga för att det utvecklas av Simon Karlsson, vår egen Praktikant-Fredriks partner, men ingen kan bestrida att det är ett unikt spel som ändå skulle ha förtjänat vår, och din, uppmärksamhet.

Det otänkbara i att råka döda sitt eget barn

De senaste årens indiespelsvåg har gett oss andra perspektiv än krig och erövring men påfallande få handlar om något så vanligt som depression. A Song for Viggo kretsar också kring det otänkbara i att råka döda sitt eget barn. Bland det första du behöver göra i spelet är att arrangera sonen Viggos begravning. Att Simon också valt att gå ifrån datorskapade pixlar och polygoner, för att istället lägga hundratals timmar på att skapa alla miljöer och karaktärer i papper, gör spelet än mer unikt. Följ med bakom kulisserna i en serie bilder direkt från verkstaden.

Ljussättning av vardagsrummet

Den ödesdriga bilscenen skapas

Detaljer på bilen och trött huvudkaraktär

Skaparen och hans älskade (samt hatade) material

Kylskåpsbelysning och karaktärsmodell

Scen ur spelet

Vissa modeller är vansinnigt små

Slappande och slappande

Jag är själv förälder, själv hänförd som många av er andra här också. Men jag säger - skicka in en slant om ni kan! Vare sig ni vill spela eller inte, det är viktigt att våga ta upp ämnen på ett nytt (men respektfullt) sätt. Eller varför inte skänka en... 06/06 Har inga barn men det vetifan om jag skulle orka spela det här ändå. Intressant projekt dock och designen är lysande. 04/06 Ugh, tungt ämne. Och som många andra säger, som förälder själv vet jag inte om jag skulle klara av att spela det. Har ofta funderat på hur man som förälder skulle hantera att ens barn dog, oavsett om man själv var ansvarig eller inte. Jag kan inte föres... 03/06 Intressant, ska bli roligt att se hur det hela utvecklas 02/06 Mycket tack felstin o andra. :) 02/06 Gillar idén om ett vuxet spel som behandlar lite svårare frågor. Ska bli intressant att följa och har lagt en tjuga som bidrag :) 02/06 Jag tror grafiken kommer bli mycket trevlig, kul att ni bygger upp allt i papper. Ämnet känns mycket tungt dock... barn som dör är något jag har svårt för faktiskt. Jag är förälder själv och det blir lätt att jag projicerar när jag hör om barn som far... 01/06 Enormt imponerad! Ställer mig i skaran av de andra föräldrarna som är tveksamma om det inte blir lite för känslosamt personligen. Med det sagt, avvaktar och håller tummarna att detta projekt gör dundersuccé! 31/05 Trevligt, jag väntar tills det är klart innan jag sätter ett betyg. Det har helt klart en intressant skapande process med melankoli som handling. Lycka till i skapandet. 31/05 Ogillar starkt trenden med alla indie hipster spel så detta intresserar inte mig överhuvudtaget däremot hoppas jag att det finns tillräckligt många andra som är intresserade så spelet blir en verklighet 31/05
Skicka en rättelse