#Nintendo är vana vid att slå ur ett underläge, inte för att de står på randen till en konkurs, utan att det är allmän folksport att dödsförklara det Kyoto-baserade företaget. Med Wii U hamnade de åter igen i underläge och blödde pengar, trots att den bärbara 3DS-enheten sålde som smör. Tredjepartsutvecklarna flydde skeppet. Nu verkar åtminstone #Ubisoft vara beredda på att släppa fler spel till konsolen.

Även fast Wii U onekligen har varit några steg från ättestupan, har konsolen sakta, men säkert börjat visa vissa tecken på att den har en plats jämte Playstation 4 och Xbox One. Det definitiva tecknet på att konsolen var långt ifrån död, det kom med Mario Kart 8. #Ubisoft-chefen Yves Guillemot har i en intervju med Polygon berättat att företaget håller in på bland annat en färdig titel till konsolen, men att de väntar på rätt tillfälle att släppa de.. Andra är i utvecklingsstadiet.

– Vi behöver se en förbättring i försäljningen av Wii U, så att vi kan motivera att lägga pengar på marknadsföring och reklam, säger han bland annat.

Om försäljningen inte ökar, då kan spelen hoppar över konsolen och istället kunna avnjutas hos konkurrenterna. Med #Super Smash Bros. tror Guillemot att vi kommer få reda på om konsolförsäljningen kommer ta fart på riktigt.

Ikväll klockan 18:00 kommer #Nintendo att hålla hov i samband med E3-mässan.