I kväll och i morgon spelas semifinalerna i fotbolls-VM. Men FZ vet redan hur det går – vi lät proffsen FIFA och PES spela matcherna på förhand.

Världsmästerskapen i fotboll lider mot sitt slut. Men innan det är dags att lägga skorna på flygplanshyllan och dra hem är det dags för: semifinalerna.

Brasilien – Tyskland
Holland – Argentina

Precis som inför kvartsfinalerna har vi låtit två sanna proffs – #PES 2014 och #2014 Fifa World Cup Brazil – spela semifinalerna, för att se hur det står till med fotbollskunnandet hos #Konami och #EA Sports.

Men först, redovisning av de väldigt intressanta tippningsresultaten för kvartsfinalerna (siffrorna inom parentes är resultatet efter straffläggning):

FIFA

PES

Riktigt resultat

Vinnare

Frankrike – Tyskland

1-1 (5-4)

0-0 (4-5)

0-1

PES

Brasilien – Colombia

0-1

2-0

2-1

PES

Argentina – Belgien

0-2

0-0 (5-3)

1-0

PES

Costa Rica – Holland

1-0

0-0 (2-4)

0-0 (3-4)

PES

En entydig segrare i kvartsfinalerna, med andra ord. Pro Evolution Soccer har ALLA rätt, gällande vinnare. Samtidigt har officiella VM-spelet (som dessutom uppdateras med spelarform och liknande inför varje match) alla fel. Extra mäktigt är att PES nästan exakt lyckades tyda framtiden i Costa Rica – Holland-matchen. Ett 0-0-resultat i fulltid gav 10 gånger pengarna.

Det återstår att se om PES fortsätter hålla den fina formen, eller om FIFA nu faktiskt växlar upp och visar vad den där officiella licensen egentligen är värd. Den enda regeländringen som gjorts inför semifinalerna är att PES fått förlängd matchtid från 5 till 10 minuter, för att mer överensstämma med matchtiden för FIFA (med förhoppningen om att det ska bli mer mål).

Seminfinal 1 mellan Brasilien och Tyskland börjar klockan 22 svensk tid tisdag den 8 juli och visas på TV4. Den andra semin, Holland – Argentina, har avspark klockan 22 onsdag den 9 juli, och visas på SVT1.

Jubel i PES-lägret efter att ha piskat det officiella VM-spelet till skum i kvartarna.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse