Vi låter FIFA och PES spela final- och bronsmatcherna i fotbolls-VM. Båda är överens om vilket lag som vinner, och det ena menar att Klose avgör. Men – till fördel för Tyskland eller Argentina...?

Så var det snart dags för de två avslutande matcherna i fotbolls-VM 2014. Detta enorma spektakel som så här snart i efterhand kanske stal lite för många ljusa sommarnätter och resulterade i lite för många tömda chipsskålar. Ett VM som vi kanske framför allt kommer minnas för giganternas fall. Hur fotbollshistoriens mest framgångsrika landslag (EM-guld, VM-guld och EM-guld igen), Spanien, krossades av ett aggressivt Holland. Hur Brasilien, om inte fotbollens födelseplats så åtminstone dess välanvända sommarboende, fick se sitt landslag fullständigt förnedras av tyskens maskinlika effektivitet.

#Pro Evolution Soccer fortsätter övertyga i matchtippningen. PES har nämligen tippat alla segrare rätt. #FIFA, å andra sidan, har bara lyckats få en vinnare rätt – Argentina i semifinalen. Så här tippade de semifinalerna.

FIFA

PES

Riktigt resultat

Vinnare

Brasilien – Tyskland

0-0 (4-2)

0-0 (4-5)

1-7

PES

Holland – Argentina

2-3

0-1

0-0 (2-4)

Oavgjort

PES tippade rätt i båda semifinalerna, medan FIFA fick ett rätt. Ingen var i närheten av rätt resultat i första semin.

Men snart är det så äntligen dags för avgörandet. Nu ska världens bästa fotbollslag koras. Så här spelas matcherna.

Match om tredje pris:

  • Brasilien – Holland

Final:

  • Tyskland – Argentina

Bronsmatchen spelas lördag den 12 juli och börjar klockan 22.00 svensk tid. Den sänds av SVT. VM-finalen spelas i Rio De Janeiro dagen därpå, söndag den 13 juli, med matchstart klockan 21 svensk tid, och den ses på TV4. Och på nästa sida får du veta hur det går.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse