Så var det snart dags för de två avslutande matcherna i fotbolls-VM 2014. Detta enorma spektakel som så här snart i efterhand kanske stal lite för många ljusa sommarnätter och resulterade i lite för många tömda chipsskålar. Ett VM som vi kanske framför allt kommer minnas för giganternas fall. Hur fotbollshistoriens mest framgångsrika landslag (EM-guld, VM-guld och EM-guld igen), Spanien, krossades av ett aggressivt Holland. Hur Brasilien, om inte fotbollens födelseplats så åtminstone dess välanvända sommarboende, fick se sitt landslag fullständigt förnedras av tyskens maskinlika effektivitet.

#Pro Evolution Soccer fortsätter övertyga i matchtippningen. PES har nämligen tippat alla segrare rätt. #FIFA, å andra sidan, har bara lyckats få en vinnare rätt – Argentina i semifinalen. Så här tippade de semifinalerna.

FIFA

PES

Riktigt resultat

Vinnare

Brasilien – Tyskland

0-0 (4-2)

0-0 (4-5)

1-7

PES

Holland – Argentina

2-3

0-1

0-0 (2-4)

Oavgjort

PES tippade rätt i båda semifinalerna, medan FIFA fick ett rätt. Ingen var i närheten av rätt resultat i första semin.

Men snart är det så äntligen dags för avgörandet. Nu ska världens bästa fotbollslag koras. Så här spelas matcherna.

Match om tredje pris:

  • Brasilien – Holland

Final:

  • Tyskland – Argentina

Bronsmatchen spelas lördag den 12 juli och börjar klockan 22.00 svensk tid. Den sänds av SVT. VM-finalen spelas i Rio De Janeiro dagen därpå, söndag den 13 juli, med matchstart klockan 21 svensk tid, och den ses på TV4. Och på nästa sida får du veta hur det går.